AcasăPoliticaPonta amana cresterea salariilor presedintelui si premierului

Ponta amana cresterea salariilor presedintelui si premierului

Premierul in exercitiu, revenit de joi, oficial, in fruntea Guvernului, dupa operatia suferita in Turcia si perioada de recuperare, e decis sa amane cresterea salariilor inaltilor demnitari ai statului.

Concret, Victor Ponta a anuntat, seara trecuta, intr-o interventie telefonica la B 1 TV, ca intentioneaza sa intoarca, saptamana viitoare, respectiv pe 15 iulie, Ordonanta de Guvern adoptata miercuri, de catre Executivul in fruntea caruia s-a aflat, la acel moment, Gabriel Oprea, primul-ministru interimar. „Eu nu am fost de acord cu ea. (…) Am spus ca, intr-adevar, demnitarii trebuie sa fie bine platiti, dar odata cu legea salarizarii, cand marim salariile la toata lumea. (…) Nu am vrut sa creez impresia ca (…) am ceva cu ceea ce s-a discutat intre domnul Iohannis si Oprea in absenta mea. Acum am aflat de la seful Cancelariei ca domnul Iohannis nu stie nimic si nu are nicio treaba cu chestia asta, si atunci revin la decizia mea si miercuri vom adopta alta”, a  tinut sa puncteze Ponta.

Amintim ca Ponta a facut referire la faptul ca, in cadrul aceleiasi emisiuni, seful Cancelariei Prezidentiale, Dan Mihalache, a precizat ca nu seful statului este cel care i-a cerut premierului interimar sa majoreze indemnizatiile demnitarilor. Ca urmare, Ponta a explicat faptul ca aceste salarii ale presedintelui si premierului urmeaza sa creasca odata cu adoptarea Legii unice a Salarizarii si aplicarea ei si in cazul celorlalti bugetari.

In varianta adoptata de catre premierul interimar, aceasta marire a indemnizatiilor lunare ale sefului statului si al Guvernului, ale ministrilor, presedintilor celor doua camere ale Parlamentului, ale sefilor Serviciilor de Informatii (SRI, SIE), dar si ale presedintelui Inaltei Curti de Casatie si Justitie, precum si ale altor inalti demnitari ai statului, ar fi trebuit sa se aplice chiar de luna viitoare.

105 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger