AcasăPoliticaPonta: Adresez o rugaminte. Sa sprijinim impreuna Republica Moldova, Georgia, Ucraina

Ponta: Adresez o rugaminte. Sa sprijinim impreuna Republica Moldova, Georgia, Ucraina

Victor Ponta

Premierul Victor Ponta a declarat, miercuri, in plenul Camerei, la ratificarea acordurilor de asociere cu UE ale Republicii Moldova, Georgiei si Ucrainei, ca spera ca Parlamentul sa sprijine, alaturi de Guvern, aceste tari in perioada urmatoare.

„In numele PSD multumesc tuturor deputatilor ca au acceptat sa vina in sesiune extraordinara pentru a da un mesaj extrem de important pe plan european ca Parlamentul Romaniei este primul Parlament care va ratifica acordurile de asociere”, a spus Ponta in plen.

El a rugat Parlamentul sa sprijine, in perioada urmatoare, aceste trei tari.

„Adresez o rugaminte, ca prim ministru, Parlamentul Romaniei sa sprijinim impreuna, dumneavoastra, Parlamentul, cu Guvernul, cu institutiile Romaniei, Republica Moldova, Georgia, Ucraina, in perioada urmatoare. Vor exista cu siguranta represalii, repercursiuni, efecte negative din parte altor vecini de la Est. Asa cum am reusit cu dumneavoastra sa spijinim in Republica Moldova infrastructura scolara, energetica, constructia institutiilor democratice si europene, va fi nevoie ca, in perioada urmatoare, cu atat mai mult sa dam un mesaj foarte clar ca pasul istoric, curajos facut de Guvernul Leanca va atrage din partea Romaniei si dupa aceea din partea Europei tot sprijinul de care Moldova are nevoie”, a mai spus Ponta, citat de realitatea.net.

author avatar
Alina Costache
105 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger