AcasăPoliticaPonta: Acciza la carburanti asigura cofinantarea pentru autostrazi

Ponta: Acciza la carburanti asigura cofinantarea pentru autostrazi

Victor Ponta

Semn ca, in ciuda faptului ca luni seful statului i-a adresat o scrisoare prin care ii cere sa renunte la introducerea accizei la carburanti, nu va face acest lucru, premierul a enumerat, luni dupa-amiaza, obiectivele introducerii acestei masuri.

Victor Ponta

De marti, 1 aprilie, se va aplica acciza pe carburanti. Iar seful Guvernului a explicat, in cadrul unei conferinte de presa, care sunt cele trei scopuri privind introducerea acesteia. Intr-o prima faza, a mentionat ca pana acum Romania avea cel mai mic pret la benzina, din cele 28 de state ale Uniunii Europene, si ocupa locul 23 in ceea ce priveste tariful pentur un litru de motorina. „Prim masura luata cautam finantarea pe termen lung (…), cofinantarea pentru drumuri si autostrazi, prin aceste investitii pe termen mediu si lung, durata pentru transportatori va scadea (…) si mai ales numarul de accidente rutiere produse de lipsa infrastructurii de transport de marfa in Romania”, a punctat Ponta.

Seful statului i-a trimis, luni, o scrisoare, a doua in decurs de aproape o saptamana, prin care ii cere primului-ministru sa renunte la introducerea accizei la carburant, pentru ca masura constituie o ‘noua povara fiscala asupra populatiei Romaniei’. „Fac un nou apel in vederea renuntarii la introducerea, incepand cu 1 aprilie 2014, a cresterii accizei la carburant, avand in vedere efectele negative majore pe care o astfel de masura le poate avea asupra mediului economic, dar si asupra romanilor. Dintre efectele imediate care vor afecta ambele categorii se pot enumera: scaderea consumului si cresterea preturilor”, explica liderul de la Cotroceni in textul scrisorii adresate sefului Guvernului, Victor Ponta.

93 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger