AcasăPoliticaPonta a pescuit Justitia cu momeala Daniel Morar

Ponta a pescuit Justitia cu momeala Daniel Morar

Victor Ponta a virat a doua oara la 180 de grade si, odata intors la punctul de plecare, a nominalizat-o oficial pe Laura Codruta Kovesi la DNA.

Victor Ponta este mostenitorul de drept al titlului de ”animal politic”

Premierul si-a pus pixul la treaba dupa ce Daniel Morar (figura scumpa la vedere in mass-media) a aparut marti seara, la RTV-ul prietenului Ghita, si a spus cu subiect si predicat ca nu o vrea pe Kovesi la DNA. Motivul: Comisia Europeana a cerut ca seful DNA sa aiba ”expertiza si performanta in anticoruptie”, iar Kovesi nu are asa ceva: ”A fost Procuror General al Romaniei, nu a avut atributii in activitatea investigativa”. Opinie care l-a marcat profund pe premierul Ponta, determinandu-l sa semneze imediat documentul prin care o propune pe Kovesi la DNA.

Daniel Morar nu suporta ca Laura Codruta Kovesi sa ii ia locul in fruntea DNA

”Am constatat aseara ca Parchetul a devenit mosia domnului Morar si ca dansul spune pe cine nu numeste, pe cine numeste, cum numeste. Practic, noi constatam un monopol in Romania. Monopolul asupra procurorilor apartine domnului Daniel Morar. In calitatea mea de ministru interimar al Justitiei si de prim-ministru, nu pot sa asist pasiv la aceste lucruri. Parchetul nu trebuie sa apartina nici partidelor, dar nici unui singur om”, a recunoscut Ponta meritul lui Morar la desemnarea lui Kovesi, la cateva ore dupa trimiterea documentului la CSM. Intrebat cum comenteaza afirmatiile premierului, Daniel Morar i-a repezit pe jurnalisti: ”Nu ma intereseaza ce a zis domnul Ponta. Hai, scutiti-ma!”.

Laura Codruta Kovesi

Liberalii s-au infuriat, dar cu masura, nu cumva sa se rupa USL-ul

”Fan” Kovesi in intregul ei, clasa politica a ramas masca la auzul nominalizarii. Primul care s-a dezmeticit a fost PNL-ul, care a si dat imediat in clocot. Practic, liberalii au facut furii, dar avand tot timpul grija ca nu cumva sa rupa USL-ul si ei sa zboare in opozitie. Marcat de ”trocul politic” incheiat de Victor Ponta cu Traian Basescu, Crin Antonescu s-a multumit sa-i spuna premierului ”adio, dar raman cu tine”, lasandu-si colegii (Sorin Rosca Stanescu, de exemplu) sa ameninte, din randurile doi-trei, cu ruperea USL-ului. ”Aceasta decizie luata de premier este una pe care domnia sa a luat-o, asupra careia pentru prima data de la infiintarea USL nu ne-am consultat, ci mi-a adus-o la cunostinta, doar am luat act, si asupra careia, tot pentru prima data de la crearea USL ne despartim fundamental. Asta nu inseamna desfiintarea, ruperea aliantei (USL – n.r.)”, a sustinut Antonescu. Desi au fost si ei luati prin surprindere de decizia lui Ponta, pesedistii s-au aliniat in spatele liderului lor. ”Numirea Codrutei Kovesi la DNA este un lucru foarte bun iar domnul Antonescu, daca era in locul domnului Ponta, facea acelasi lucru”, a declarat presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea. ”Victor Ponta nu a facut decat sa-si exercite atributiile pana la sfarsit, ceea ce arata ca este un om de decizie, care nu poate fi intors prea usor din hotararile pe care le ia”, l-a secondat colegul Viorel Hrebenciuc.

Pesedistii isi savureaza victoria

Ofuscati nevoie mare de nominalizarea Laurei Codruta Kovesi pentru sefia DNA, liberalii nu numai ca nu au reusit sa-l convinga pe Victor Ponta sa renunte la aceasta propunere, ba s-au trezit ca au ramas si fara Ministerul Justitiei.

Victor Ponta nu a cedat in fata presiunilor  exercitate de partenerii de guvernare. Mai mult, premierul a detonat bomba, anuntand  in sedinta USL ca Justitia trece la PSD.  „Am propus PNL, pentru a nu mai exista subiect de disputa, sa asum din partea PSD Ministerul Justitiei si evident pentru a pastra echilibrul la nivel guvernului, PNL sa ocupe un alt portofoliu”, a afirmat premierul, mentionand ca liberalii au renuntat la Justitie, dar nu au cerut nimic la schimb.  “Azi nu au vrut niciun fel de minister in schimbul Ministerului Justitiei. Au spus ca nu vor sa faca un schimb sau sa fie acuzati de presa ca au dat Justitia ca sa obtina nu stiu ce”, a conchis Ponta. Daca  in PNL anuntul a generat un val de nemultumiri, pesedistii  nu si-au putut ascunde satisfactia la aflarea vestii. Mai mult, acestia au glumit pe seama partenerilor de USL, sustinand ca daca ar fi existat procurori si la Transporturi, Finante, Economie, Sanatate, Munca, le-ar fi suflat liberalilor toate portofoliile.

Crin Antonescu se bate doar din vorbe cu Victor Ponta, in realitate inghite orice fac PSD si premierul, doar-doar o ajunge presedinte al Romaniei

Antonescu: Voi fi vigilent

Chiar daca premierul le-a dat asigurari colegilor din USL ca, in calitate de interimar la Justitie, va respecta programul Uniunii, Crin Antonescu nu a parut prea convins. „Asta, pe mine, unul, nu a fost de natura sa ma linisteasca. Voi continua sa fiu vigilent”, a afirmat liderul PNL. Totodata, acesta a mai lansat un atac la Victor Ponta, declarand ca Justitia este la mana acestuia si a presedintelui Traian Basescu. “Tema justitiei din acest moment este una care ramane in responsabilitatea exclusiva a dlui Ponta si a partidului pe care il conduce, probabil mai departe si a dlui Basescu, in functie de intelegerile care s-au facut sau nu s-au facut. PNL, practic, este in situatia de a se asocia la aceasta combinatie si nu o face, de a crea o criza majora, fatala in USL si nu o face, si in aceste conditii, in mod firesc, asumand totala raspundere pentru ceea ce urmeaza sa se intample in justitie, premierul si PSD au asumat acest minister”, a mai spus liderul PNL. In context, Antonescu a spus si ca Victor Ponta le-ar fi lasat liberalilor Justitia, dar numai daca pastrau propunerilor facute de el pentru functiile de conducere din Parchetul General, DNA si DIICOT. Conditie refuzata de PNL.

[poll id=”484″]

author avatar
Simona Badulescu
1.090 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger