AcasăPoliticaPonta a omorat si capra adversarilor

Ponta a omorat si capra adversarilor

Ca sa-l scoata pe Liviu Dragnea, liderul social-democrat, Victor Ponta, a sustinut in fata judecatorilor de la Inalta Curte de Casatie si Justitie ca sistemul informatic folosit de PSD la referendumul din 2012 este identic cu cel utilizat de toate formatiunile politice.

Victor Ponta sustine ca si celelalte partide au folosit sistemul informational de verificare a prezentei la vot

Victor Ponta s-a prezentat, ieri, in fata magistratilor pentru a depune marturie in dosarul „Referendumului”, in care colegul sau Liviu Dragnea este acuzat ca si-a folosit inflenta politica in scopul obtinerii de foloase necuvenite. In interventia sa, premierul a spus ca, dupa alegerile prezidentiale din 2009, PSD a luat decizia de a avea un sistem informatic de verificare a prezentei la vot, la fel ca alte partide, PDL fiind primul partid care a utilizat un asemenea sistem. Totodata, Victor Ponta a declarat ca  in cadrul USL s-a stabilit ca Liviu Dragnea (PSD) si Eduard Hellvig (PNL), amandoi secretari generali la vremea respectiva, sa se ocupe de campania pentru referendum, mentionand si ca membrii conducerii USL au stiut de sistemul informatic. Premierul a recunoscut ca in ziua referendumului de la sediul de campanie se trimiteau SMS-uri, insa, pentru ca mesajele sa nu fie impersonale, se folosea numele lui Liviu Dragnea. „In mod categoric, prin rezultatul referendumului, PSD nu putea obtine vreun folos nici patrimonial, nici nepatrimonial. In cazul in care referendumul ar fi fost validat, PSD nu avea un candidat pentru postul de presedinte, ci ar fi sustinut candidatura USL, in persoana lui Crin Antonescu”, a mai precizat Ponta, reusind in felul acesta sa-l aduca si pe fostul lider PNL in atentia magistratilor. n (A.L.)

Directorul SRI ar putea ajunge la ICCJ

Directorul SRI, Eduard Hellvig, ar putea fi audiat si el ca martor in procesul lui Liviu Dragnea. Asta dupa ce liderul PSD, Victor Ponta, a amintit de rolul pe care fostul secretar general al PNL l-a jucat la referendumul din 2012. Chestionat pe tema, presedintele executiv al PSD Liviu Dragnea a declarat ca se va consulta cu avocatii, mentionand insa ca nu vede oportuna citarea lui Eduard Hellvig.

author avatar
Ana-Maria Ludatser
830 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger