AcasăPoliticaPonta a discutat la telefon cu noul premier de la Chisinau: Am...

Ponta a discutat la telefon cu noul premier de la Chisinau: Am incredere in continuarea parcursului vecinilor nostri

Seful Executivului de la Bucuresti si omologul sau de la Chisinau au vorbit, joi, la telefon, prilej cu care Victor Ponta i-a urat, in primul rand, succes lui Valeriu Strelet in noua sa postura, cea de premier al Republicii Moldova.

Printre altele, cei doi premieri au convenit sa se si intalneasca, pana la finele lunii in curs, pentru a aprofunda discutiile ce vizeaza serie de aspecte de interes in privinta colaborarii dintre cele doua state. Intrevederea de lucru ar urma sa aiba loc chiar la Chisinau.

„Am incredere in continuarea parcursului vecinilor nostri catre atingerea tuturor obiectivelor europene”, a marturisit Ponta, intr-un mesaj postat pe Facebook, dupa discutia cu premierul moldovean, instalat recent in fotoliul de sef al Executivului de la Chisinau, dupa ce a fost propus de catre membrii Aliantei pentru Integrare Europeana 3, coalitia de guvernare din Republica Moldova.

De altfel, inca de cand s-a aflat ca Strelet urmeaza sa preia atributiile de sef al Executivului de la Chisinau, Ponta l-a felicitat pe actualul premier, la fel cum au facut-o si alti inalti oficiali ai statului, printre ei si presedintele. „Salut investirea noului Guvern al Republicii Moldova, un guvern cu o orientare clara pro-europeana. Stiu ca sarcinile care stau in fata executivului de la Chisinau nu sunt deloc usoare, insa vreau ca partenerii nostri sa fie convinsi ca vor avea in Romania cel mai important sprijin in directia depasirii dificultatilor economice si a continuarii parcursului pro-european. Succes Guvernului Valeriu Strelet!”, suna mesajul transmis de Klaus Iohannis la finele lunii trecute.

author avatar
Cristina Stefan
103 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger