AcasăPoliticaPonta a aprobat demisia lui Valcov, la scurta vreme dupa ce DNA...

Ponta a aprobat demisia lui Valcov, la scurta vreme dupa ce DNA a cerut aviz pentru retinerea ministrului

La foarte scurta vreme dupa ce s-a aflat despre faptul ca Directia Nationala Anticoruptie cere incuviintarea retinerii si a arestarii preventive a senatorului Darius Valcov, premierul a facut o precizare importanta in privinta situatiei ministrului demisionar al Finantelor.

Concret, Victor Ponta a anuntat, scurt, prin intermediul contului sau de Twitter, faptul ca a semnat demisia lui Darius Valcov, in conditiile in care acesta din urma ii prezentase premierului intentia de a renunta la functie inca de duminica trecuta, dupa ce DNA il pusese sub acuzare pe fostul primar al Slatinei, pentru trafic de influenta. Insa cei doi convenisera ca social-democratul sa ramana in funtie pana la momentul in care noul Cod Fiscal avea sa fie trimis in Parlamnent.

Un anume aspect a grabit, insa, aprobarea, de catre seful Guvernului, a demisiei ministurlui Finantelor – faptul ca procurorii anticoruptie au cerut, joi dupa-amiaza, aviz Senatului, in legatura cu retinerea si arestarea preventiva a lui Valcov. „Avand in vedere noua cerere a DNA am aprobat demisia Dlui Valcov!”, se precizeaza in mesajul in cauza.

(captura twitter/Victor Ponta)

Mai mult, promite premierul Ponta, cat de curand va avea si o propunere pentru sefia ministerului al carui fotoliu ramane vacant, ca urmare a demisiei lui Darius Valcov, numele sau avand sa ii fie anuntat in primul rand sefului statului, lucru pe care, de altfel, il precizase primul-ministur inca de zilele trecute. „Voi prezenta in cel mai scurt timp Pres. Iohannis o noua propunere pt MFP (Ministerul Finatelor Publice-n.r)”, mentioneaza seful Guvernului.

64 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger