AcasăPoliticaPonta a anuntat ca PSD va vota favorabil numirii lui Hellvig in...

Ponta a anuntat ca PSD va vota favorabil numirii lui Hellvig in fruntea SRI

Social-democratii nu se vor opune numirii lui Eduard Hellvig la sefia Serviciului Roman de Informatii . „Votam pentru domnul Hellvig in special pentru faptul ca (…) am lucrat foarte bine impreuna in perioada USL”, a punctat Victor Ponta.

Liderul PSD a anuntat, la finele sedintei Biroului Permanent National al formatiunii, in cadrul careia a fost abordat si subiectul pozitiei social-democratilor fata de nominalizarea lui Hellvig pentru a prelua sefia Serviciului Roman de Informatii, ca partidul sau va vota favorabil numirii europarlamentarului liberal in fruntea SRI, cu o mentiune, insa.

„Nu ne vom opune la numirea domniei sale, insa ne dorim o dezbatere publica pe acest principiu care a fost enuntat foarte des si sa stabilim daca, atunci, o putere politica odata aflata in pozitia de a face nominalizari va acoperi toate functiile din toate institutiile”, a afirmat premierul, amintind de discutiile din anul recent incheiat, legat de faptul ca nu e bine ca „puterea sa fie la un singur partid”, mai exact privind varianta ca membri ai aceleiasi formatiuni politice sa ocupe functii de conducere in institutii cheie ale statului. „Anul trecut, aceasta discutie a fost (…) sincera, si cred in sinceritatea celor care au spus sa nu ia PSD-ul toata puterea, (…) dar un pic ipocrita pentru ca daca nu e vorba de PSD, atunci e bine sa fie toate dintr-un singur partid. Din acest punct de vedere am fi preferat ca nominalizarea sa fie facuta pentru o persoana care sa nu apartina PNL”, a subliniat seful social-democratilor.

75 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger