AcasăPoliticaPonta a anuntat ca a fost primul care a semnat plangerea penala:...

Ponta a anuntat ca a fost primul care a semnat plangerea penala: Gestul lui Basescu, INTOLERABIL

Victor Ponta

Liderul social-democrat si-a declarat si marti sustinerea pentru colega sa de partid, senatoarea Gabriela Firea, anuntand ca a deschis lista celor care au semnat in favoarea sustinerii plangerii impotriva presedintelui. Cu scurt timp inainte, Firea anuntase ca avocatul sau a intocmit textul actiunii penale ce va fi demarata la adresa sefului statului, pe care il acuza de „amenintare si santaj”.

Victor Ponta

Premierul considera ca, prin afirmatiile sefului statului, acesta din urma ar fi creat impresia ca, de fapt, controleaza justitia, lucru ce afecteaza credibilitatea acestui domeniu. „Am fost primul care am semnat-o. Vreau sa explic foarte clar despre ce e vorba. Nu este un gest al PSD sau al coalitiei de guvernare. Daca parlamentarul amenintat facea parte din orice alt grup parlamentar, as fi semnat cu convingere. Un presedinte nu are dreptul sa ameninte un parlamentar. E un gest intolerabil. Niciun om care ocupa functii importante in stat nu are voie sa ameninte si sa santajeze un membru al Parlamentului. (…) Ceea ce a facut duminica presedintele Basescu a aruncat in aer si a dat impresia ca Traian Basescu controleaza justitia. (…) Cred ca este cea mai mare lovitura data credibilitatii justitiei. Sunt convins ca justitia poate trece peste acest moment doar sanctionandu-l. (…) Pentru a se dovedi ca justitia din Romania nu asculta ordinele lui Traian Basescu era absolut necesara aceasta actiune din partea noastra””, a declarat premierul Ponta.

Gabriela Vranceanu Firea

Totodata, liderul PSD a punctat ca se asteapta ca multi alesi, indiferent de apartenenta lor politica, sa inteleaga importanta apararii atat a institutiei Parlamentului, cat si a justitiei.

Cititi si: Firea: Avocatul meu a redactat textul plangerii penale impotriva presedintelui Basescu

Firea: Nu imi dau demisia de la comisia Nana. Imi voi continua activitatea cu orice risc

Gabriela Firea, dupa ce a fost atacata de Basescu: Ma tem pentru familia mea!

Ponta: Plangere penala pentru Basescu, dupa declaratiile la adresa Gabrielei Firea

Tariceanu, reactie dupa declaratia lui Basescu: “Daca oricare alta persoana din aceasta tara ar fi facut acest lucru…”

Reactia lui Traian Basescu: Afirmatiile de astazi ale primului-ministru, in tonul declaratiilor mincinoase

142 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger