AcasăPoliticaPoliticienii tin mortis sa confirme la capataiul lui Cioaba renumele pe care...

Politicienii tin mortis sa confirme la capataiul lui Cioaba renumele pe care l-am capatat peste hotare: Tiganiada electorala

Cu gandul la alegerile ce urmeaza, politicienii damboviteni s-au grabit sa se perinde la priveghiul liderului rom Florin Cioaba.

Traian Basescu si-a luat personal adio de la Florin Cioaba

Presedintele Traian Basescu s-a prezentat, ieri, cu o coroana de garoafe rosii, la casa familiei Cioaba, unde si-a luat adio de la autointitulatul rege al romilor. Primit cu urale de romii prezenti la priveghi, seful statului nu a vrut sa faca declaratii nici la venire si nici la plecare, a stat aproximativ un sfert de ora, a dat mana cu rudele raposatului si a plecat. Pesedistii, care altfel pedalau insistent pe stransa relatie existenta intre Basescu si Cioaba, nu au vrut sa riste pierderea voturilor etniei rome, in favoarea adversarului lor.

Ca urmare, Codrin Stefanescu (secretar general adjunct al PSD) si liderul PSD Sibiu, Ioan Cindrea, s-au alaturat lui Madalin Voicu si au depus impreuna o coroana la catafalcul lui Florin Cioaba. In mod normal, un ultim omagiu adus unui lider al minoritatilor este un gest absolut firesc. Cand insa politicienii se feresc ca de dracu’ de orice asociere cu ”tiganii”, atata respect acordat post-mortem bate la ochi, mai ales atunci cand la orizontul politicii romanesti pandesc niste alegeri. Mai mult, exista riscul ca perindarea politicienilor la catafalcul unui reprezentant de seama al etniei care a pus pe jar o Europa intreaga sa confirme, in ochii strainatatii, eticheta de ”tigani” pusa a priori oricarui roman. Iar suspiciunea existentei unui interes electoral in participarea selectiva doar la inmormantari ”profitabile” este intarita si de faptul ca Traian Basescu, de exemplu, nu a simtit nevoia sa-i aduca un ultim omagiu si regizorului Sergiu Nicolaescu, personaj, de asemenea, cu mare notorietate.

[poll id=”579″]

author avatar
Victor Paun
1.126 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger