AcasăPoliticaPoliticienii se incaiera pe mortii de la ”Colectiv”

Politicienii se incaiera pe mortii de la ”Colectiv”

Dupa trei zile de pauza impusa, Victor Ponta si Traian Basescu au reinceput sa maraie unul la altul

Cum in Romania orice minune tine doar trei zile, politicienii au iesit din nou la rampa.  Pentru a se contrazice, bineinteles.

Dupa trei zile de pauza impusa, Victor Ponta si Traian Basescu au reinceput sa maraie unul la altul

Primii care au incrucisat spadele au fost Victor Ponta si Traian Basescu. Motivul: soarta cluburilor, data fiind tragedia care a avut loc la ”Colectiv”. Adversari vechi, premierul si fostul presedinte se situeaza si acum pe pozitii diferite, primul declarandu-se fanul inchiderii oricarui local care nu respecta la sange regulile de functionare, in timp ce al doilea propune ca statul sa mentina cluburile in viata, cu credite garantate de stat. ”Tineretul are nevoie de cluburi. Prima reactie a autoritatilor este sa le inchida. Gresit. Plecand de la comanda sociala, ele trebuie sa existe.

Traian Basescu

Solutia este finantarea modernizarii acestor cluburi cu credite garantate de stat, la fel ca la prima casa. Daca le vom inchide cluburile ce alternativa dam tinerilor pentru petrecerea sfirsitului de saptamina mai ales iarna? Credeti ca vor umple salile de teatru?”, sustine Basescu. ”Nu vrea nimeni sa inchida cluburi. Vrem doar sa inchidem cluburile care au potential sa devina cimitire”, a replicat Victor Ponta, care fara sa mai piarda timpul cu discutii a si adoptat, ieri, in sedinta de guvern, ordonanta de urgenta care permite inspectorilor ISU sa amendeze (cu sume cuprinse intre 50.000 si 100.000 de lei) sau sa inchida, temporar sau definitiv, localurile care nu respecta normele de prevenire a incendiilor. Daca in ceea ce priveste sanctionarea cluburilor Victor Ponta nu a avut retineri, nu tot asa au stat lucrurile atunci cand a venit vorba despre demiterile/demisiile care ar trebui sa urmeze dupa nenorocirea de la clubul ”Colectiv”. ”Un asemenea gest nu ar rezolva nimic, de vina este birocratia”, a decretat premierul. Iar daca de demisii nu poate fi vorba, inseamna ca, in logica politica romaneasca, de acum inainte trebuie sa ne luptam cu o birocratie fara birocrati – si asta dupa ce zeci de ani am avut parte de coruptie fara corupti.

author avatar
Simona Badulescu
318 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger