AcasăPoliticaPoliticienii romani reactioneaza dupa masacrul de la Nisa: "Romania este alaturi de...

Politicienii romani reactioneaza dupa masacrul de la Nisa: „Romania este alaturi de Franta”!

Atacul care a indoliat Franta chiar de Ziua Nationala nu avea cum sa nu produca reactii la nivel uman, dar si politic.

Principalele voci de pe scena politica autohtona care au ales deja sa transmita mesaje prin care sa condamne atacul cumplit in urma caruia 84 de persoane si-au gasit sfarsitul, iar alte cateva zeci au fost ranite, au fost seful statului si al Guvernului, precum si fostul premier Ponta. Toti acestia au postat pe o cunosucta retea de socializare reactii fata de situatia din Franta.

Pe langa condoleantele adresate familiilor victimelor, Klaus Iohannis transmite ca „Romania este alaturi de Franta in aceste clipe ingrozitor de dureroase” si aminteste, pe facebook, faptul ca e nevoie ca terorismul sa fie combatut. „Condamn ferm atacul infiorator care a avut loc azi noapte la Nisa, de Ziua Nationala a Frantei. Teroarea a lovit din nou poporul francez, a lovit din nou Europa. O zi de sarbatoare s-a transformat intr-una de doliu, dupa ce o mana criminala a curmat vietile a zeci de oameni si a lasat in urma peste o suta de raniti”, a notat, vineri dimineata, presedintele.

„Franta este in lacrimi”

Si tot prin intermediul aceleiasi retele de socializare a transmis un mesaj – atat in romana, cat si in franceza -si seful Executivului. Adresandu-se de asemenea atat familiilor greu incercate ale victimelor care nu au supravietuit atacului, cat si celor ale ranitilor, Dacian Ciolos aminteste ca romanii sunt alaturi de poporul francez intr-un astfel de moment cumplit. „Franta este in lacrimi. La Nisa, bucuria sarbatorii Zilei Nationale s-a transformat in drama. Vietile a zeci de oameni care celebrau libertatea, egalitatea, fraternitatea au fost secerate intr-un act inuman. In aceste momente, Romania este alaturi de Franta, de poporul francez incercat inca o data de un atentat de o violenta incalificabila”, a scris primul-ministru, pe Facebook.

Solidaritate cu victimele

La randul sau, predecesorul lui Ciolos la Palatul Victoria, Victor Ponta, a reactionat inca de noaptea fata de aceasta tragedie care a lovit din nou Franta, de aceasta data intr-o zi plina de incarcatura pentru poporul francez. „Condoleante si solidaritate cu victimele, rudele si apropiatii acestora, si cu tot poporul francez lovit inca o data de tragedie! (…) Dumnezeu sa fie alaturi de cei loviti in mod atat de tragic de Ziua Nationala in Franta!”, a transmis, pe Facebook, fostul lider PSD.

Nu in ultimul rand, co-presedintele PNL, Alina Gorghiu, a tastat, pe contul ei de pe aceeasi retea de socializare, un mesaj adresat natiunii franceze greu incercate de atacul sangeros soldat cu zeci de decese, prin care transmite convingerea ca terorismul „nu poate si nu va fi niciodata invingator”. „Cu doar doua saptamani in urma, era Istanbul. Astazi, este Nisa. Inca o data, actele teroriste curma zeci de vieti nevinovate. Suntem alaturi, cu ganduri bune, de cei care sufera de pe urma atrocitatilor. Celor doi romani raniti la Nisa le dorim multa forta si speram ca se vor insanatosi cat mai curand”, transmite liberala.

author avatar
Cristina Stefan
62 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger