AcasăPoliticaPoliticienii ridica vocea la guvernul tehnocrat

Politicienii ridica vocea la guvernul tehnocrat

Spasiti timp de doua-trei saptamani de frica oamenilor iesiti in strada, politicienii si-au uscat turul pantalonilor si s-au dat la tehnocratul Dacian Ciolos. Caruia i-au asternut deja o guvernare otravita si incearca acum sa-l oblige sa pastreze in administratie oamenii pusi de partide.

Daca ar fi tinut cu adevarat cont de furia populara si de revendicarile strazii, politicienii ar fi trebuit sa renunte la jocurile de culise si sa ia deja legislatia la puricat, pentru a putea propune schimbarile necesare. Nu a fost sa fie, atentia distinsilor concentrandu-se, imediat dupa scaderea numarului protestatarilor iesiti in strada, asupra noului premier. Pe care incearca sa-l puna la punct in ideea ca vor reusi sa-i puna capastru politic, oricat de tehnocrat ar fi el.

Noul Executiv, start cu handicap

Cea mai urata festa i-a jucat-o noului premier PSD-ul lui Liviu Dragnea. Care, profitand de lasitatea liberalilor, a adoptat pe repede-inainte o lege prin care se majoreaza cu 10% salariile tuturor bugetarilor. Dupa ce s-au declarat impotriva masurii si au reclamat absenta unei analize bugetare aprofundate pe tema, liberalii au facut ciocu’ mic de frica sa nu le sara lumea-n cap, situatie de care au profitat pesedistii. ”Vointa Parlamentului e suprema”, a exclamat triumfatoare social-democrata Rovana Plumb, inca ministru al Muncii, dupa adoptarea legii. ”Rovana Plumb ne-a oferit un odios recital de racnete de activista de partid”, a contratacat Theodor Paleologu, unul dintre putinii liberali care si-au permis ”luxul” de a nu fi populisti si de a vota impotriva masurii ”nesustenabile si demagogice” impusa de pesedisti in ultimele lor zile de guvernare. ”Nu am votat majorarea salariilor bugetarilor cu 10% de la 1 decembrie. Mai grav, sistemul electronic de vot al Camerei Deputatilor nu functiona, asa ca voturile contra nu au fost numarate corect, iar PSD-ul si-a adus la balcoane batalioanele de scandalagii. Nu am inteles atitudinea echivoca si bleaga a Partidului Liberal”, povesteste Paleologu cum a fost sapata prima groapa sub jiltul de premier al lui Dacian Ciolos.

author avatar
Simona Badulescu
321 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger