AcasăPoliticaPNL voteaza impotriva Cabinetului Ponta 3. Antonescu: E un guvern PSD cu...

PNL voteaza impotriva Cabinetului Ponta 3. Antonescu: E un guvern PSD cu ajutor al UDMR. Restul, depozite de traseisti

Crin Antonescu

In cadrul discursului sustinut, marti, in plenul Parlamentului, reunit pentru a fi prezentat noul Cabinet – Guvernul Ponta 3 – fostul partener al premierului la conducerea USL, Crin Antonescu, a anuntat ca liberalii nu vor vota noul Executiv, despre care presedintele PNL considera ca ar fi „un guvern PSD cu ajutorul necesar al UDMR„, in care sunt „depozite de traseisti”.

Crin Antonescu

Sustinand ca a avut o data incredere in Ponta si in Guvernul pe care l-a condus, si ca acum nu se mai intampla acelasi lucru ca in 2012, Antonescu a precizat, de la tribuna Parlamentului, ca liberalii nu mai cred in „vorbele ispititoare” ale primului-ministru. Liderul liberal a prezentat si cele trei motive pentru aceasta decizie a formatiunii sale, mentionand ca, desi structura guvernamentala prezentata, marti, Legislativului, este legala, in sensul ca nu se incalca vreu articol al Constitutiei, va fi un Cabinet „profund ilegitim” din punct de vedere electoral si politic.

Totul pentru ca, in decembrie 2012, considera Antonescu, romanii au votat si, ca atare, si-au investit sperantele intr-o alianta. Si chiar daca Ponta a anuntat ca noul Cabinet, Guvernul Pionta 3, va continua programul de guvernare asumat de USL, si pentru care a primit avizul Parlamentului, liderul liberal considera ca se incalca increderea electoratului. „Traseismul parlamentar redevine decisiv in a impune guverne impotriva votului dat de cetateni. (…) Stim toti ca acesta este un guvern PSD cu ajutorul necesar al UDMR. Restul sunt litere, fantome, depozite de traseisti. PSD isi asuma guvernarea Romaniei”, a declarat Antonescu.

92 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger