AcasăPoliticaPNL si Crin Antonescu, scaderi dramatice in sondaje

PNL si Crin Antonescu, scaderi dramatice in sondaje

Crin Antonescu are un razboi vechi cu fostul ministru de Interne

Cu circa doua luni inainte de alegerile europarlamentare si cu circa opt luni inainte de alegerile prezidentiale, sondajele de opinie arata ca destramarea USL a afectat dur imaginea PNL si a liderului liberal Crin Antonescu.

In privinta alegerilor europarlamentare, alianta alcatuita din PSD, PC si UNPR ar obtine aproape jumatate dintre voturile exprimate, formatiunea alcatuita din cele trei partide fiind preferata de peste 42% dintre participantii la un sondaj pus la cale de IRES.

Alianta PSD+PC+UNPR nu ar avea rival, locul al doilea fiind ocupat de PNL cu numai 14% din voturi. Asta in conditiile in care Crin Antonescu, liderul PNL, anunta ca obiectivul partidului la alegerile europarlamentare este sa obtina minim 25% din voturi si ca el ar fi dispus sa demisioneze, in cazul in care PNL obtine un rezultat de sub 20%.

Interesant este ca, pe langa scaderea incredibila la nivel de cifre, PNL simte in spate rasuflarea rece a altor rivali. PDL se afla in acest moment la 11%, iar Partidul Miscarea Populara a urcat la 10%. Ar mai prinde locuri de europarlamentari reprezentantii UDMR si PRM.

Sondajul IRES a vizat si eventuale alegeri prezidentiale, iar in acest moment mare favorit pare sa fie Victor Ponta, actualul premier, care ar obtine circa o treime din voturi.

Desi inainte de ruperea USL parea mare favorit la functia de presedinte al Romaniei, Crin Antonescu, liderul PNL, este la doar 12% incredere in acest moment, aflandu-se pe picior de egalitate cu Mihai Razvan Ungureanu.

Chiar daca nu mai poate candida pentru un nou mandat Traian Basescu ar fi votat, in continuare, de circa 10% din romani, in timp ce Calin Popescu Tariceanu, Corneliu Vadim Tudor si Sorin Oprescu sunt cotati cu 6-7% din voturi.

author avatar
Cristi Ionita
313 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger