AcasăPoliticaPNL si-a lansat ciorna de guvernare

PNL si-a lansat ciorna de guvernare

Liberalii au solutii pentru toate problemele cu care se confrunta tara noastra. Timp sa le astearna pe hartie nu prea au, prin urmare au decis sa vina in fata publicului cu draftul programului de guvernare.

Liderii PNL sunt gata sa intre la guvernare

Sanatatea, educatia, economia sunt principalele prioritati ale liberalilor. In plus, conducerea PNL promite sa stearga cu buretele toate greselile Cabinetului Ponta cum ar fi taxa pe stalp sau acciza suplimentara la carburant. „Noi nu vindem iluzii, oferim o abordare realista si responsabila. (…) Tara nu se schimba de astazi pe maine. Cine promite ca prin doua cifre schimbate in Codul fiscal creeaza in Romania o minune isi pacaleste propriul popor”, a explicat prim-vicepresedintele PNL Catalin Predoiu. Odata depasita aceasta etapa, penelistii declara ca sunt gata sa formeze o noua majoritate si sa vina la putere. „Pe baza acestui program de guvernare, lansam invitatia catre toata lumea, catre toti care doresc sa sustina un program PNL, astfel incat sa guvernam cu o majoritate parlamentara, care sa schimbe guvernarea PSD. Nu venim cu o simpla reteta fiscala, nu revenim sa reparam ce s-a facut rau inainte, nu ne propunem sa carpim, ci oferim o alternativa responsabila la masurile de relaxare fiscala pe care PSD le-a propus. Acest proiect nu isi propune obiective de PR sau crearea de oportunitati politice prin prezentarea doar a jumatatii pline a paharului”, a precizat co-presedintele PNL, Alina Gorghiu.

Pesedistii vorbesc de cinism

Calin Popescu Tariceanu, sustinator infocat al Codului fiscal

Atacati la scena deschisa, social-democratii nu au stat prea mult pe ganduri si s-au repezit si ei sa desfiinteze programul de guvernare al PNL. „Documentul prezentat de liberali merita o analiza atenta. Dar nu din motivele pe care le-ati crede: anume ca reprezinta o alternativa reala la actualul program de guvernare. Nu, nu reprezinta asa ceva. Este insa un monument de cinism si o sfidare a bunului simt. Dupa ce ai taiat salariile angajatilor din sectoarele publice de educatie si sanatate, nu poti vorbi fara sa rosesti de rusine, despre redarea demnitatii acestor categorii, medici si educatori, printr-o salarizare <<adecvata>>. Nu poti cere familiilor tinere sa aiba mai multi copii, dupa ce le-ai umilit pe mame, taindu-le indemnizatiile pentru cresterea copiilor. (…) Una pestea alta, programul PNL este un inutil si jignitor exercitiu de ipocrizie” a afirmat ministrul Culturii, social-democratul Ionut Vulpescu. Mult mai colorat in limbaj s-a dovedit a fi presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, care a sustinut ca liberalii au prezentat „un program avortat”. „Multa retorica si putina substanta. Are o puternica amprenta Basescu”, a concluzionat Tariceanu.

Oprea isi pune mana-n cap

Gabriel Oprea joaca si cu Victor Ponta, si cu Klaus Iohannis

Pentru ca Uniunea pentru Progresul Romaniei este considerata „vergia slaba” a actualei coalitii, Gabriel Oprea a simtit nevoia sa dea asigurari ca nu va schimba din nou tabara politica. In pledoaria vicepremierului nu se pomeneste insa nimic despre dezertarea din PSD  si nici despre voturile, putine ce-i drept, care au dus la caderea Guvernului Ungureanu. „Suntem un partid care nu da jos guvernele din care facem parte. Pe de alta parte, suntem un partid care am introdus pe scena politica interesul national sau nationalismul de tip european in care sprijinim si toate proiectele nationale ale presedintelui Romaniei, Klaus Iohannis, pe probleme de securitate nationala, aparare, ordine publica, siguranta nationala, cum ar fi proiectul pentru 2 la suta din bugetul tarii pentru Aparare sau in problemele de servicii, justitie”, a explicat Oprea cum poate UNPR-ul sa fie   de partea lui Ponta si a lui Iohannis in acelasi timp.

Tariceanu sustine asumarea raspunderii pe Codul fiscal

In comparatie cu programul de guvernare al PNL, pe care nu da nici doi bani, presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, are numai cuvinte de lauda la adresa Codului fiscal propus de Guvern. Atat de mare este incantarea lui Tariceanu incat acesta i-a cerut lui Victor Ponta sa-l adopte prin angajarea raspunderii. „Nu stiu daca noul Cod fiscal va fi agreat de toti romanii, dar to ceea ce reprezinta suflare liberala in romania sustine acest Cod fiscal. In ceea ce ne priveste, PLR, solicitarea noastra este ca pe orice proiect de lege sa existe dezbatere in Parlament, dar daca vom observa ca cei de la PNL, fostul PDL, vor incerca sa tergiverseze adoptarea Codului fiscal, atunci pozitia noastra este una clara, sustinem trecerea lui prin Parlament, prin asumarea raspunderi”, a declarat liderul PLR.

[poll id=”951″]

author avatar
Ana-Maria Ludatser
844 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger