AcasăPoliticaPNL, pus in pericol de un partid prezidential

PNL, pus in pericol de un partid prezidential

PNL ori se reformeaza si devine credibil prin oamenii si proiectele propuse, ori pierde alegerile de anul viitor, ba chiar risca sa sa ajunga un partid de mana a doua in cazul in care Klaus Iohannis isi va face un nou ”partid prezidential”.

Daca nu va performa la alegerile din 2016, PNL-ul risca sa fie eclipsat de un nou ”partid prezidential”, comandat de Klaus Iohannis

Co-presedintele PNL Mures, Ciprian Dobre, este unul dintre cei care s-a grabit sa traga semnalul de alarma pentru liberali. ”PNL trebuie sa fie primul partid din Romania care se reformeaza. Realitatea lui 2014 nu mai e valabila in 2015, iar realitatea lui 2016 va fi cu totul alta, atunci cand vom avea alegeri locale si parlamentare. PNL are acum in jur de 30% din optiunile romanilor, cu acest scor nu castigam alegerile, avem nevoie de 45%. Avem nevoie de acum de un proiect de tara credibil, cinstit, nu de un program de guvernare. Avertismentul din strada primit acum de <<clasa politica>> a fost primit si in 14 noiembrie 2014, dar s-a facut ca nu intelege. Romania trebuie asezata pe noi baze morale si trebuie sa o facem cu curaj. PNL a mai facut-o. Nu mai este timp de discutii si analize, trebuie actionat! Daca nu vom face acest lucru, Dreapta nu va conta in optiunile romanilor din 2016”, a avertizat Dobre fara menajamente. Si mai prapastios este Stelian Tanase, care sustine ca pe Klaus Iohannis il paste gandul de a-si face un partid prezidential ”menit sa ii consolideze puterea si sa il ajute sa exercite controlul”. Iar daca asa va fi, fostul sef al TVR spune ca ”ne indreptam spre un regim prezidential, cu partide slabite, acuzate continuu de coruptie, ineficienta, inca nereformate si prea conservatoare”. Varianta unui nou ”partid prezidential”, altul decat PNL bantuie si alte minti, nu doar pe cea a lui Stelian Tanase, care spun chiar ca formatiunea ar putea fi incredintata noului ”star” politic, Dacian Ciolos, daca acesta se va descurca onorabil in rolul de premier.

author avatar
Simona Badulescu
649 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger