AcasăPoliticaPNL: Premierul, sclavul „baronilor”

PNL: Premierul, sclavul „baronilor”

Liberalii sunt deranjati de faptul ca premierul ii ignora

Ca sa-si pastreze fotoliul de prim-ministru, Victor Ponta pune bugetul tarii la picioarele „baronilor” PSD.  Acuzatia vine din partea co-presedintelui PNL Vasile Blaga, nemultumit de faptul ca ministrul Finantelor a fost trimis sa dea raportul in fata social-democratilor.

Liberalii sunt deranjati de faptul ca premierul ii ignora

„Am vazut o oarecare stare de nervozitate ca in cadrul BPN al PSD prim-ministrul si ministrul de Finante prezinta proiectul de ordonanta privind rectificarea. PSD sprijina actiunile Guvernului si pentru asta este bine sa fie informat, pentru ca ordonanta de rectificare practic este un act normativ care contribuie la continuarea dezvoltarii economice a acestei tari”, a incercat Liviu Dragnea sa-l scoata pe Ponta. Argumentele liderului interimar al PSD nu numai ca nu l-au convins pe Vasile Blaga, ba chiar l-au intaratat si mai tare. „Este pentru prima data dupa 1990 cand o rectificare se face la sediul unui partid, nu la sediul Guvernului, bugetul tarii transformandu-se astfel clar in pusculita PSD” si-a continuat co-presedintele PNL atacul, aratand ca resursele bugetare sunt redirectionate catre fiefurile pesediste. „Rectificarea nu are viziune, nu indreapta resursele catre politici publice importante, acopera numai necesitati politice si populiste. Nu s-a prezentat public daca s-a obtinut avizul Consiliului Fiscal. Rectificarea reprezinta disperarea lui Ponta de a controla PSD prin alocarea unor surse imense pentru baroni”, a mai spus Blaga. In opinia acestuia, faptul ca pentru investitii s-a alocat cu 20 la suta mai putin ca in 2014 este o dovada clara a iresponsabilitatii guvernantilor.

Victor Ponta

„De aici si zicala: ce mi-e Ponta, ce mi-e Dragnea. Pentru ca, daca Dragnea, ca ministru al Dezvoltarii, a modificat legislatia prin Ordin de ministru si nu prin hotarare de Guvern, a alocat bani de la Ministerul Dezvoltarii, iata ca acum face acest lucru cu tot bugetul de stat al Romaniei”, a conchis Blaga.

Gorghiu cheama partidele la consultari

Alina Gorghiu si-a propus „sa schimbe Romania in bine”. Nu singura, ci impreuna cu restul formatiunilor politice pe care le-a invitat la consultari. „Pornind de la premisa ca trebuie sa existe buna credinta, propunem tuturor liderilor partidelor politice parlamentare demararea si organizarea in perioada urmatoare a unei serii de consultari politice publice, impreuna cu specialisti, mediul de afaceri, reprezentanti ai Administratiei Prezidentiale, ai Guvernului, ai Consiliului Fiscal, ai BNR si cu reprezentanti ai altor institutii relevante asupra temelor care pot schimba Romania in bine”, a declarat Gorghiu, precizand ca romanii au nevoie de o noua abordare politica, „una care sa nu puna, ciclic, in pericol nici stabilitatea economica, nici pe cea sociala si nici pe cea democratica”.

author avatar
Ana-Maria Ludatser
175 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger