AcasăPoliticaPNL isi cauta prezidentiabil

PNL isi cauta prezidentiabil

Partidul National Liberal nu are candidat pentru prima functie in stat. Nu o spun adversarii politici ai liberalilor, ci chiar presedintele acestei formatiuni, Crin Antonescu.

Crin Antonescu se pune la dispozitia partidului

Indiferent daca-si vor atinge sau nu tinta la europarlamentare, liberalii tot spre congres se indreapta. Un congres pe care-l cere insusi Crin Antonescu. Motivul: PNL trebuie sa-si desemneze un prezidentiabil. Desi demersul pare usor ciudat, Antonescu are totusi o explicatie: „in urma ruperii USL, nu a fost stabilit oficial un candidat pentru alegerile prezidentiale”. Chiar daca se doreste a fi o simpla formalitate, Congresul Extraordinar i-ar putea oferi o surpriza la fel de extraordinara lui Crin Antonescu, avand in vedere ca pozitia acestuia in partid a tot fost contestata in ultima vreme. Mai mult, liberalii nu exclud si varianta ca prezidentiabilul sa fie actualul prim-vicepresedinte Klaus Iohannis, in cazul in care acesta va avea o pozitie mai buna in sondaje. Pana atunci, taman aceste cercetari sociale au devenit un subiect de gluma pentru Crin Antonescu. „La anumite case de sondaje, parca as fi valuta: scad dramatic in fiecare saptamana. Ma intreb de ce mai fac obiectul atator dezbateri. Luati-va de Vadim ca vine tare din urma! De ce eu si PNL-ul mai facem obiectul unei atentii insemnate din moment ce ne prabusim dramatic?”, a comentat, intr-o nota ironica, liderul liberal.

Dilema PNL : Cum sa-l mazilim pe Stroe

Klaus Iohannis ar putea fi prezidentiabilul PNL

Pentru ca nu au reusit sa-l convinga sa-si dea demisia, liberalii cauta acum o varianta sa scape de colegul Radu Stroe, cel care sustinea, deunazi, ca presedintele PNL Crin Antonescu este terminat politic. „Cand esti in stare de razboi, tradatorii se impusca”, a explicat Ludovic Orban. Cum aceasta propunere este greu de pus in practica, parlamentarii PNL au gasit alte doua solutii: excluderea din partid sau suspendarea pentru sase luni. Decizia finala urmeaza sa fie luata astazi in cadrul Biroului Permanent National al PNL.

[poll id=”732″]

author avatar
Adelina Ionicel
953 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger