AcasăPoliticaPNL contesta luni, la Curtea Constitutionala, reluarea votului in cazul Sova

PNL contesta luni, la Curtea Constitutionala, reluarea votului in cazul Sova

Reprezentantii Partidului National Liberal vor depune, in cursul dupa-amiezii de luni, o sesizare fara de reluarea votului in cazul solicitarii formulate de catre procurorii anticoruptie pe numele senatorului PSD Dan Sova.

Contestarea reluarii votului, in plenul Senatului, dupa respingerea solicitarii privind incuviintarea retinerii si arestarii preventive a parlamentarului, fost ministru, in urma votului dat initial pe 25 martie si reluat saptamana trecuta, se va face prin intermediul unei sesizari adresate Curtii Constitutionale a Romaniei.  In ambele cazuri, solicitarea DNA a fost respinsa.

Demersul ar urma sa fie oficializat, din cele anuntate de care reprezentantii PNL, in cursul acestei dupa-amieze. Mai exact, liberalii considera ca ar fi trebuit reinterpretat votul dat pe 25 martie, si nu reluat.

Nu este prima oara cand liberalii contesta votul dat in plenul camerei Superioare a Parlamentului, in cazul Sova, judecatorii CCR dandu-le castig de cauza, dupa primul vot, pronuntandu-se asupra unei neconstitutionalitati a hotararii Senatului in privinta solicitarii DNA pe numele social-democratului.

52 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger