AcasăPoliticaPNL contesta la CCR votul in cazul Ponta, dat in Camera Deputatilor

PNL contesta la CCR votul in cazul Ponta, dat in Camera Deputatilor

Liberalii au de gand sa sesizeze Curtea Constitutionala in privinta deciziei in privinta votului din Camera Deputatilor, pe marginea cererii de incuviintare a inceperii urmaririi penale in cazul premierului, deputat in Parlamentul Romaniei, solicitare adresata acestei Camere a Parlamentului de catre Procurorul General si asupra careia deputatii si-au exprimat optiunea in cursul lunii trecute.

Ludovic Orban

Anuntul a fost facut, vineri la amiza, de catre prim-vicepresedintele Partidului National Liberal, Ludovic Orban, cel care a si enuntat ce anume prevederi din Constitutie considera liberalii ca ar fi fost incalcate in cazul votului dat in cazul Ponta, in urma caruia a fost respinsa solicitarea procurorilor anticoruptie privind incuviintarea urmaririi penale a sefului Guvernului.

Mai exact, fostul ministru a sustinut faptul ca in acest caz „s-a supus la vot (…) nu cererea Procurorului General, ci proiectul de hotarare al Comisiei Juridice, care continea un articol – proiectul prevedea sa nu se inceapa urmarirea penala”.

Va reamintim ca, pe 9 iunie, in plenul Camerei a fost supusa la vot solicitarea in cauza, pentru suspiciuni de conflict de interese, cererea DNA fiind respinsa.

87 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger