AcasăPoliticaPNL cere demisia unui ministru pesedist: Vrea sa „sparga” Hidroelectrica!

PNL cere demisia unui ministru pesedist: Vrea sa „sparga” Hidroelectrica!

Ministrul Eneriei, Constantin Nita, sta infipt ca un spin in coasta liberalilor

Liberalii vor capul ministrului Energiei, pesedistul Constantin Nita, pe care il acuza ca incearca sa mute cu japca sediile Romgaz si Transgaz, de la Sibiu la Bucuresti.

Ministrul Eneriei, Constantin Nita, sta infipt ca un spin in coasta liberalilor

Deputatul PNL Mircea Cazan este acela care a anuntat (in sedinta de ieri a Comisiei de Dialog Social de la Prefectura Sibiu) ca va cere Parlamentului, luni, demisia lui Constantin Nita. Povestea mutarii celor doua sedii (in scopul favorizarii Brasovului, orasul lui Nita, atunci cand va veni vorba despre stabilirea capitalelor viitoarelor regiuni), este insa doar cireasa de pe tortul nemultumirilor liberale.

In realitate, razboiul penelistilor cu Nita a inceput in momentul in care acesta, in calitate de ministru delegat al Energiei, a golit practic de continut portofoliul Economiei, detinut de ministrul ”plin” Varujan Vosganian. Iar cum plangerile si reprosurile facute de Vosganian s-au lovit de indiferenta premierului, este de asteptat ca nici demisia ceruta de Cazan sa nu aiba mai mult succes, mai ales ca impricinatul Nita a anuntat la randul lui ca sediile Romgaz si Transgaz vor ramane acolo unde sunt: la Sibiu.

Vrea sa „sparga” Hidroelectrica

Ministrul Constantin Nita este acuzat de sindicalistii Hidrosind ca deciziile sale ingroapa Hidroelectrica. Demnitarul a decis ca energia electrica scumpa, produsa de termocentralele vechi la pret dublu fata de cel de la hidrocentrale, va fi impusa spre vanzare pe piata de profil. Hidroelectrica produce curent cu 125 de lei/MWh, iar Complexul Energetic Oltenia, cu 271 de lei/MWh. Nita vrea si „spargerea” Hidroelectricii in trei, prin atasarea unui complex energetic falimentar la fiecare hidrocentrala profitabila. (A.S.D.)

author avatar
eNational
474 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger