AcasăPoliticaPNL ataca europarlamentarele cu Norica Nicolai

PNL ataca europarlamentarele cu Norica Nicolai

Reprezentantii Partidului National Liberal au depus lista cu candidatii pentru alegerile europarlamentare din 25 mai.

Iar cap de lista este Norica Nicolai, aceasta urmand sa candideze pentru un al doilea mandat la Bruxelles. Absolventa a Facultatii de Drept din Bucuresti in 1983, Norica Nicolai si-a inceput cariera profesionala ca procuror la Oltenita.

Conform romaniatv.net, dupa revolutie, Norica Nicolai a devenit avocat si profesor universitar. Si-a inceput cariera politica in 1996, cand s-a inscris in PNTCD.

Norica Nicolai a fost secretar de stat in Ministerul Muncii, pana in 2000, a fost exclusa din PNTCD, in august 2000, si a intrat in PNL, partid cu ajutorul caruia a devenit senatoare in 2000 si 2004.

Norica Nicolai a fost si vicepresedinte al Senatului, iar in 2007 a fost propunerea lui Calin Popescu Tariceanu pentru postul de ministru al Justitiei. Traian Basescu a refuzat propunerea din cauza mai multor incidente in care ar fi fost implicata Norica Nicolai.

In 2009, Norica Nicolai l-a sustinut pe Crin Antonescu pentru sefia PNL si a obtinut, in schimb, un loc eligibil pe lista PNL pentru europarlamentarele din acelasi an. In prezent, Norica Nicolai este sefa delegatiei PNL din Parlamentul European, membra a Comisiei pentru Afaceri Externe a Parlamentului European si vicepresedinte al subcomisiei pentru Securitate si Aparare.

author avatar
Cristi Ionita
291 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger