AcasăPoliticaPNL arunca in premier cu motiuni populare

PNL arunca in premier cu motiuni populare

Liberalii vor sa-l demita pe premier cu mana cetatenilor

Pentru ca nu au facut nicio scofala cu motiunea de cenzura, liberalii vor acum sa-l demita pe premier cu ajutorul cetatenilor.

Liberalii vor sa-l demita pe premier cu mana cetatenilor

Initiem o motiune polulara. In cel mai scurt timp va incepe campania de strangere de semnaturi, au anuntat penelistii, prin vocea Alinei Gorghiu. ”Romania nu-si mai permite un prim-ministru urmarit penal, un premier care fuge de justitie si care nu are respect fata de institutiile statului si fata de romani”, a justificat Gorghiu demersul partidului, recunoscand insa ca motiunea populara nu poate avea efecte juridice.  „In opinia noastra, boala premierului se numeste altfel, este boala de putere. Acesta este motivul pentru care am decis sa demaram aceasta motiune populara pentru demiterea lui Victor Ponta. (…) Aceasta motiune populara este al doilea episod dupa momentul noiembrie 2014, cand, prin vot, Victor Ponta a fost trimis acasa. (…) Vom merge catre cetateni pentru a le cere sprijinul pentru demiterea unui premier care refuza sa faca un gest elementar, un gest de bun simt si de demnitate, anume de a-si scrie demisia”, a declarat Alina Gorghiu, precizand ca solutie pentru deblocarea crizei actuale este posibilitatea reintroducerii institutiei revocarii prim-ministrului.

Ponta crede in coabitare

Premierul Victor Ponta recunoaste ca a inchis canalele de comunicare cu presedintele Klaus Iohannis. „Am avut toate discutiile, cele mai civilizate, mai umane, mai institutionale cu presedintele Iohannis. Pana la 5 iunie, cand a hotarat sa fie iar presedintele PNL. In loc  sa spuna ca nu se baga in justitie, nu da ordine in justitie sa schimbe guverne, nu da ordine Parlamentului, a avut o atitudine total incorecta din punct de vedere institutional”, a afirmat Ponta. In ciuda acestor reprosuri, premierul sustine ca relatia cu presedintele se poate „ameliora”. „Eu stiu un singur lucru: daca fiecare isi face treaba lui prevazuta in Constitutie, nu sunt niciodata probleme. Eu nu intru in atributiile presedintelui, respect fisa postului, prevederile constitutionale si vreau sa imi fie respectate”, a subliniat Victor Ponta.

[poll id=”1029″]

author avatar
National
142 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger