AcasăPoliticaPMP ia fata PNL in PE

PMP ia fata PNL in PE

PMP va deveni cu siguranta membru deplin al PPE in septembrie, in timp ce in ceea ce priveste PNL inca mai exista pasi de urmat.

„Partidul Miscarea Populara a transmis deja  o aplicatie completa pentru a deveni membru deplin al PPE inca din luna februarie 2014. Procesul de aderare este in curs de desfasurare si va fi încheiat la reuniunea Adunarii politice PPE, in septembrie 2014. Sunt, de asemenea, convins ca grupul nostru PPE in Parlamentul European ii va accepta in mod oficial pe cei doi deputați nou-alesi in sedinta sa de constituire din 4 iunie 2014”, a declarat Joseph Daul, presedintele PPE, potrivit unui comunicat remis ieri. In documentul citat se precizeaza ca  Joseph Daul a salutat in mod special indeplinirea tuturor demersurilor de intrare in PPE a  PMP, dar si faptul ca in cadrul in cadrul adunarii politice a PPE au fost discutate „pe scurt” si alte aplicatii de aderare la PPE, printre care si cea a PNL Romania.

Declaratia liderului PPE, trecuta neobservata ieri, cand presa titra, pe surse, faptul ca Adina Valean tinteste postul de vicepresedinte al PE, atesta ceea ce europarlamentarul PNL recunostea, aseara, la B1 TV, cu jumatate de gura: desi anuntata cu surle si trambite, intrarea PNL in PPE nu e atat de sigura pe cat pare si inca nu a fost realizata. Si asta pentru ca liberalii au drept obstacol propriul statut care precizeaza, negru pe alb, faptul ca sunt membri ai grupului ALDE si nici nu au depus la PPE toata documentatia necesara unui asemenea demers. Asa ca, pana la modificarea statutului, care poate fi realizata numai in cadrul congresului PNL, europarlamentarii PNL pot sa adere doar individual la grupul popularilor, in timp ce in propriul statut partidul va figura in continuare ca membru al grupului ALDE, iar situatia partidului la nivel European va fi una incerta.

Potrivit unor surse convergente, miscarea liberalilor n-a fost bine vazuta in cadrul europarlamentarilor straini, care considera ca astfel Partidul National Liberal din Romania joaca la doua capete. Mai mult, din acelasi motiv, se pare ca Adina Valean isi poate lua gandul de la postul de vicepresedinte al PE, pentru ca gestul liberalilor de a trece la PPE – facut la o zi dupa alegerile europarlamentare – a scazut increderea europenilor in ceea ce ii priveste pe colegii liberali romani.

author avatar
eNational
274 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger