AcasăPoliticaPMP considera ca remanierea ministrului Finantelor "este obligatorie imediat"

PMP considera ca remanierea ministrului Finantelor „este obligatorie imediat”

Nu doar Traian Basescu si copresedintele PNL, Alina Gorghiu, cer inlocuirea cat mai rapida din formula guvernamentala a actualului ministru al Finantelor, ci si membrii PMP.

In conditiile in care seful statului posta, seara trecuta, pe Facebook, un mesaj prin care solicita, practic, acelasi lucru, respectiv remanierea lui Darius Valcov din postura de ministru al Finantelor, urmare a faptului ca DNA a anuntat ca social-democartul e urmarit penal, fiind suspectat de trafic de influenta, reprezentantii Partidului Miscarea Populara considera ca o astfel de masura „este obligatorie imediat”.

„PMP a luat act cu stupefactie, alaturi de opinia publica din tara si strainatate, ca in guvernul Romaniei se afla un ministru care lua spaga milioane de euro, in pungi de plastic, prin cimitire. Si nu orice ministru, ci ministrul Finantelor, cel care are pe mana tot bugetul tarii”, sustin membrii partidului in fruntea caruia se afla Eugen Tomac.

Amintind de decalaratia facuta de catre actualul sef al Guvernului, anul trecut, prin care acesta anunta ca, daca se va intampla ca DNA-ul sa ceara urmarirea penala a un membru al Guvernului sau ministurl respectiv „se va retrage”, reprezentantii PMP-ului invoca faptul ca „ministrul Valcov nu mai poate reprezenta Romania in plan international, nu mai poate sta la masa cu partenerii euroatlantici, pentru ca Romania s-ar decredibiliza iremediabil”.

Basescu: orice ora intirziere in remanierea ministrului de finante Valcov are efecte grave

In aceeasi chestiune, fostul sef al statului le-a cerut inca de sambata, atat actualului presedinte, cat si premierului, sa-l remanieze pe seful Finantelor, considerand ca, fiind vorba despre un sef al unui minister important din Executiv, o astfel de masura e necesara din ratiuni atat politice, cat si economice. „Va rog intelegeti ca orice ora intirziere in remanierea ministrului de finante Valcov are efecte grave de credibilitate politica in exterior, pe pietele financiare dar si pe cursul de schimb. Faceti remanierea domnului Valcov inainte de ziua de luni (am sperat ca o faceti azi)”, concluzioneaza Basescu.

Va amintim ca Valcov a fost audiat, vineri seara, la DNA. Ulterior, s-a aflat ca ministrul de Finante, fost primar in Slatina, este suspectat de trafic de influenta, motiv pentru care procurorii anticoruptie au inceput urmarirea penala in cazul sau. “Din materialul probator administrat in cauza a rezultat ca urmare a intelegerii cu omul de afaceri, suspectul Valcov Bogdan Darius a primit, in perioada 2010-2013, aproximativ 2 milioane de euro, o parte din aceasta suma fiind primita in mod direct, in numerar, iar suma de 2.480.000 lei a primit-o prin intermediul unor firme. Transferul sumelor a fost realizat cu sprijinul si prin intermediul unor persoane fata de care se desfasoara acte de urmarire penala, care au creat un circuit de documente financiar-contabile fictive pentru a disimula provenienta si destinatia reala a sumelor de bani”, au anuntat procurorii DNA intr-un comunicat.

author avatar
Cristina Stefan
92 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger