AcasăPoliticaPlumb, despre ordonanta salariilor demnitarilor: Saptamana viitoare vom avea rectificare bugetara. Vom...

Plumb, despre ordonanta salariilor demnitarilor: Saptamana viitoare vom avea rectificare bugetara. Vom decide atunci daca…

Desi premierul Ponta anuntase, la scurta vreme de la adoptarea ordonantei privind salariile demnitarilor, ca o va intoarce din drum, ceea ce pe multi i-a facut sa inteleaga ca aplicarea ei va fi amanata, aceste indemnizatii lunare urmand sa creasca o data cu toate celelalte ale bugetarilor, prin aplicarea Legii unice a salarizarii, lucrurile s-ar putea schimba.

In conditiile in care Liviu Dragnea spunea, joi, ca nu crede ca se mai revine asupra Ordonantei Guvernului, adoptate in sedinta din 8 iulie, ultima condusa in calitate de premier interimar de catre Gabriel Oprea, ministrul Muncii, social-democrata Rovana Plumb, a facut la randul sau cateva precizari importante.

„E comunicata. Nu cred ca se mai revine”, a opinat nou sef al PSD.  Ulterior, ministrul Muncii a precizat ca „ordonanta este in vigoare, aplicarea ei incepe de la 1 august”.

Mai mult, Plumb a mentionat ca abia saptamana viitoare se va sti exact daca ordonanta se va aplica incepand cu prima zi a lunii urmatoare, cum fusese anuntat initial si cum se preciza si in textul ordonantei aprobate de guverm. „Saptamana viitoare vom avea rectificare bugetara si vom decide atunci daca va incepe aplicarea de la 1 august. Avand in vedere ca impactul bugetar este foarte mic, de sub 600.000 lei, e posibil sa inceapa aplicarea ordonantei (…)  mai ales ca aceste prim pas de cresteri salariale este legat de continuarea implementarii dupa adoptarea Legii salarizarii, este parte componenta a Legii salarizarii”, a explicat Rovana Plumb.

145 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger