AcasăPoliticaPlenul Camerei se reuneste azi pentru a lua act de demisia lui...

Plenul Camerei se reuneste azi pentru a lua act de demisia lui Viorel Hrebenciuc

Deputatii se reunesc, luni, in sedinta de plen, pentru a lua act, printre altele, de demisia din Parlament a social-democratului Viorel Hrebenciuc.

Vicepresedintele Camerei a declarat, saptamana trecuta, ca demisioneaza din calitatea de deputat, la o zi dupa ce DNA a anuntat ca este cercetat in alt dosar, fiind suspectat de fapte de coruptie. Demisia sa devine efectiva, insa, abia dupa ce este anuntata in plen. Viorel Hrebenciuc a precizat, insa, ca revine in Parlament in 2016.

Social-democratul a fost ales pentru prima oara deputat in 1996, fiind la al cincilea mandat de parlamentar. Lunea trecuta, cu doar o zi inainte de a renunta la functia detinuta in legislativ, DNA a anuntat ca deputatul este urmarit penal intr-un nou dosar, in care este cercetat si colegul sau de partid, Dan Sova, acuzat de trafic de influenta. Potrivit procurorilor, Hrebenciuc este cercetat pentru „instigare la infractiunea de folosire, in orice mod, direct sau indirect, de informatii ce nu sunt destinate publicitatii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informatii; trafic de influenta, folosire a influentei in scopul obtinerii de foloase necuvenite, cumparare de influenta”.

70 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger