AcasăPoliticaPlagiat. Gabriel Oprea contesta decizia CNATDCU

Plagiat. Gabriel Oprea contesta decizia CNATDCU

Nici n-au apucat bine oficialii Consiliului National de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare (CNATDCU) sa-si anunte decizia luata – cu unanimitate de voturi- in privinta tezei de doctorat semnata de fostul vicepremier, ca Gabriel Oprea a transmis ce are de gand sa faca in contextul de fata.

Asadar, fostul sef al Ministerului de Interne si, totodata, viceprim-ministru in chestiuni de securitate nationala in Guvernul Ponta, a anuntat ca va contesta hotararea CNATDCU. Si ca, daca nici dupa ce lucrarea va fi reanalizata specialistii nu isi vor schimba parerea, Oprea spune ca e decis sa-si caute dreptatea in instanta. „Voi contesta decizia CNATDCU si, daca decizia va ramane aceeasi, voi cere Justitiei sa faca lumina si sunt convins ca instanta imi va da dreptate„, a precizat Oprea.

Insa pana a formuleze o contestatie, continuand sa-si sustina cauza, fostul lider al UNPR a tinut sa lamureasca un aspect – pe care l-a amintit, dupa cum multi isi amintesc- si fostul premier Ponta, in privinta tezei sale – si anume ca lucrarea a fost scrisa in conformitate cu anumite criterii valabile in urma cu mai bine de un deceniu si jumatate. „In 2000 am scris o lucrare de doctorat, respectand toate normele academice si legale in vigoare la momentul respectiv. Nici indrumatorul meu de doctorat, nici comisia care a decis acordarea titlului, nici Universitatea Bucuresti, nimeni nu a avut ceva de obiectat la lucrarea respectiva„, noteaza politicianul, pe Facebook, insistand asupra unui alt aspect: „stiu (…) ca anul trecut, Consiliului National de Etica a spus in mod oficial ca ”suspiciunile de plagiat nu se confirma” in cazul meu”.

Anterior, din directia Consiliului de Atestare a Titlurilor si Certificatelor Universitare se anunta – prin intermediul lui Viorel Barbu – faptul ca verdictul specialistilor a fost acela ca Oprea ar fi plagiat. Drept urmare, se recomanda retragerea titlului academic. „Comisia de Analiza (…) a analizat aceasta suspiciune si a argumentat pe mai multe pagini (…) a concluzionat ca teza de doctorat a fost un palgiat, in buna parte (…) si propune, (…) in virtutea acestui fapt, retragerea titlului de doctor domnului Gabriel Oprea„, a mentionat presedintele acestui for.

author avatar
Cristina Stefan
101 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger