AcasăPoliticaPetre Roman poate reveni in bancile Parlamentului

Petre Roman poate reveni in bancile Parlamentului

Fostul premier Petre Roman este protagonistul unei situatii fara precedent care il va readuce, practic, in bancile Camerei Deputatilor, la aproape un an si jumatate de cand pierduse acest drept si cu aproape trei luni inainte de incheierea mandatului actualului legislativ.

Petre Roman va spune din nou „prezent!” la momentul in care se va face apelul in randul deputatilor. Situatia sta astfel: marti, in plenul Camerei, s-a supus la vot varianta ca Roman sa isi poata relua mandatul intrerupt anul trecut. Rezultatul votului care il reprimeste, practic, in randul deputatilor pe fostul premier a fost urmatorul: 216 voturi „pentru”, unul impotriva si o abtinere.

In cazul in care va intrebati cum anume de si-a pierdut Roman dreptul de a se alatura colegilor deputati la activitatea Camerei, va reamintim ca fostul premier a fost declarat incompatibil, de catre reprezentantii Agentiei Nationale de Interitate, la inceputul anului trecut. Inspectorii ANI au constatat ca Roman ar fi avut, in acelasi timp, si calitatea de deputat, si de persoana fizica autorizata.

Curtea de Apel Bucuresti a decis, insa, in aprilie acest an, anularea raportului ANI, prin care se constata faptul ca Roman a fost in situatie de incompatibilitate. Drept urmare, politicianul s-a adresat Camerei, cerand sa se ia act de aceasta decizie si sa fie lasat sa isi reia mandatul. Lucru care, iata, ca s-a intamplat marti in jurul pranzului.

Trebuie spus, insa, ca decizia CAB nu e definitiva. Dar si ca, odata ce-si reia mandatul, Roman ar putea cere plata retroactiva a indemnizatiilor de parlamentar, fiind vorba de o suma ce s-ar apropia de 90 de milioane de lei.

399 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger