AcasăPoliticaPeste aproximativ o ora, premierul desemnat ar urma sa anunte lista ministrilor

Peste aproximativ o ora, premierul desemnat ar urma sa anunte lista ministrilor

Fostul comisar european a fost desemnat premier al Romaniei

Au mai ramas aproxiamtiv 90 de minute pana cand primul-ministru desemnat de catre seful statului pentru a contura noul Cabinet, necesar a fi instalat la Palatul Victoria dupa demisia lui Victor Ponta, simultan cu stabilirea programului de guvernare pentru un an, perioada ramasa pana la viitoarele alegeri, ar urma sa-si anunte alegerile in materie de viitori ministri.

Conform televiziunilor de stiri, premierul desemnat – tehnocratul Dacian Ciolos, fost comisar euorpean pe Agricultura- ar urma sa comunice lista ce contine numele ministrilor pe care ii propune pentru a face parte din Cabinetul pe care il va conduce pana la alegerile de anul viitor, la ora 14, intr-o conferinta pe care o va sustine la Parlament, mai précis la Camera Deputatilor. Ca urmare, in prima zi a saptamanii ar putea incepe primele audieri in comisiile parlamentare, in vederea avizarii propunerilor ministeriale.

In acest sens, se vehiculeaza – pe surse- faptul ca, desi s-a vorbit despre un viitor Executiv care sa pastreze actuala structura guvernamentala, dar ai caror membri sa nu fie membri de partid, pe lista viitorului Cabinet ar urma sa se regaseasca fosti membri ai unor formatiuni politice. Mai precis, fostul social-democrat Vasile Dancu, sociolog de meserie, care ar fi propus la Ministerul Dezvoltarii. Totul dupa ce, anterior se zvonise ca Anca Paliu Dragu ar urma sa fie propusa pentru a conduce Ministerul Finantelor, dar si ca la Agricultura ar fi intrat in carti Achim Irimescu.

foto: Facebook/Dacian Ciolos

70 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger