AcasăPoliticaPesedistul Cristian Ganea, primarul ahtiat dupa Consilii de Administratie

Pesedistul Cristian Ganea, primarul ahtiat dupa Consilii de Administratie

Pesedistul Cristian Ganea pozeaza in omul faptelor, nu al vorbelor

Campania “Profil de candidat” in care reporterii “National” iau la bani marunti aspirantii la fotoliile din administratia locala, analizand activitatea si corectitudinea fiecarui candidat in parte, atat din Bucuresti, cat si din principalele orase din tara, continua. Cine sunt, de unde vin, din ce gasca de interese fac parte sau marioneta cui sunt, iata cateva chestiuni asupra carora vom incerca sa facem lumina. Ramane de vazut cati dintre cei prezenti in aceasta rubrica vor dobandi, in final, “Profilul de invingator”.

Pesedistul Cristian Ganea pozeaza in omul faptelor, nu al vorbelor

PSD vrea sa castige Primaria Ploiesti cu actualul primar interimar Cristian Ganea. Desi este consilier local inca din 2012, ploiestenii cunosc prea putine despre cel care le cere votul, de la activitate pana la avere. Economist de profesie, altfel o meserie banoasa, Ganea este sarac lipit pamantului. Nu are terenuri, nu are masini, nu are cladiri, nu are bijuterii, tablouri sau ceasuri. Dar din ceva trebuie sa traiasca si el, nu-i asa?

Venituri da, avere ba

Conform declaratiei de avere, Cristian Ganea pare un campion in domeniul reprezentarii in Consiliile de Administratie si AGA la societatile din subordinea CL Ploiesti. O reteta de succes care a functionat de minune pentru multi consilieri locali pesedisti, mai ales pe vremea cand PSD detinea o majoritate confortabila in Consiliul Local. Asa a ajuns candidatul la Primaria Ploiesti omniprezent in diverse institutii, dar si omul care stie tot de peste tot. Este membru AGA la Hale si Piete Ploiesti, membru AGA la SGU Ploiesti, membru AGA la SC Transport Calatori Ploiesti (fosta RATP), membru AGA la Spitalul de Boli Infectioase si membru in Comitetul de Coordonare de la Apa Nova. Asadar, Ganea lasa impresia ca stie multe, se pricepe la tot, insa nu reuseste sa fie o persoana vocala. Ori tine sa fie discret si modest ori vorbeste atat de mult pe la CA sau AGA, ca atunci cand vine vorba de interesele ploiestenilor se asterne tacerea. Asa cum spuneam, tacere e si in declaratia de avere a lui Ganea, desi venituri are, slava Domnului!  Atat din indemnizatia de consilier local, cat si din  calitatea de membru AGA si membru CA la societatile din subordinea Consiliului Local Ploiesti. Din declaratia de interese din 2015 reiese ca actualul primar interimar este asociat-administrator, cu 450 de parti sociale, in valoare de 4.500 de lei, la SC Chris Com SRL.

Licitatie castigata de sucursala bancara condusa de sotia sefului de campanie

Asa sarac si modest cum este, din pozitia de primar interimar, Cristian Ganea pare sa aiba insa grija de prietenii si oamenii sai loiali. Nu mai departe de ieri, cand o licitatie pentru un mega-credit (150 milioane de lei) pe Primaria Ploiesti intentioneaza sa-l contracteze a fost castigata de sucursala EximBank Ploiesti condusa de Gabriela Mitu, sotia senatorului PSD, Augustin Mitu. Acesta este seful de campanie al lui Cristian Ganea. La licitatie au participat trei banci, insa surse din primarie, citate de observatorulph.ro, sustin ca oferta Exim Bank a fost cea mai buna din punct de vedere al dobanzii si comisioanelor percepute. Contractul dintre Primaria Ploiesti si EximBank va fi semnat dupa expirarea perioadei de contestatii. Trebuie precizat ca Primaria Ploiesti vrea sa contracteze acest imprumut pentru acoperirea gaurilor din bugetul local produse de nefinalizarea la termen a santierelor pe fonduri europene (linia de tramvai 102, hipodromul, parcul municipal Vest s.a.), dar si pentru asigurarea functionarii institutiei (salarii, utilitati, reparatii strazi etc). Ramane ca ploiestenii sa judece in ziua votului daca Ganea este omul potrivit in fruntea orasului si daca acesta isi va respecta sloganul de campanie “Fapte, nu vorbe!”.

author avatar
Andrei Coman
1.013 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger