AcasăPoliticaPesedistilor li se rupe USL-ul

Pesedistilor li se rupe USL-ul

Victor Ponta si Crin Antonescu

Crin Antonescu a facut pasul inapoi. Dupa ce a realizat ca este fiul ploii in politica fara Victor Ponta, liderul liberal a renuntat sa o mai faca pe zmeul, negand ca i-ar fi trecut macar prin cap sa puna capat aliantei cu PSD.

Victor Ponta il tine din scurt pe Crin Antonescu

Noaptea si realitatile politice au fost sfetnici buni pentru Crin Antonescu. In continuare nu o vrea pe Laura Codruta Kovesi sefa la DNA, dar nici nu prea are de ales. ”Nu negociem functiile din justitie la USL, la PSD sau PNL, pe o anumita varianta eu mi-am exprimat parerea.  (…) Acest subiect (al numirii procurorilor- n.r.) a fost discutat, punctele de vedere si ale mele si ale premierului sunt cunoscute, raman valabile si eventual vom relua aceasta discutie la nivel public dupa ce propunerile vor fi facute. Dar USL nu se rupe”, a declarat presedintele PNL, la doar o zi dupa ce afirmase ca spargerea Uniunii Social Liberale ”poate fi o varianta”. Cum insa in aceasta ”varianta” PNL ramane de caruta, prilej numai bun pentru liberali sa-l zboare din fruntea partidului, Antonescu a pus batista pe tambal.

Ponta ramane pe pozitie

De partea cealalta, premierul Victor Ponta nu a parut deloc impresionat de nazurile partenerilor de la PNL.  ”Eu o sa fiu intotdeauna solidar cu colegii liberali si cand vor lua ei decizii controversate, eu i-am sprijinit cand i-au luat pe domnii Frunzaverde si Stanisoara, care au fost mult mai apropiati de Traian Basescu decat a fost Kovesi si eu nu o pun  pe Kovesi vicepresedinte la PSD.   Sa stea linistiti liberalii pe tema asta. Eu ii sustin, dar am responsabilitatea guvernarii tarii pana la anul, cand domnul Antonescu devine presedinte si trebuie sa aiba o tara pe care sa o conduca”, a afirmat seful Executivului, precizand ca este dispus sa faca toate compromisurile care sunt bune pentru tara.  ”Am avut cu domnul Antonescu o discutie despre numiri, credeti ca imi asumam functia de ministru interimar fara sa vorbesc sau am semnat pactul de coabitare cand era plecat domnul Antonescu din camera? Imi asum aceste lucruri, nu am alegeri anul viitor si trebuie sa pun tara in directia buna. Eu niciodata nu ma spal pe maini ca Pilat din Pont”, a mai spus Ponta.

Liberalii si pesedistii se cearta din cauza Codrutei Kovesi

Cum le-a devenit simpatica Laura Codruta Kovesi pesedistilor

Desi exista si in PSD oameni care nu privesc cu ochi buni desemnarea Laurei Codruta Kovesi pentru functia de procuror-sef al DNA, social-democratii au lasat deoparte rezervele cand au vazut reactia alergica a lui Crin Antonescu. Dovada in acest sens stau si declaratiile secretarului general al partidului, Liviu Dragnea. ”Victor Ponta este ministrul interimar al Justitiei, are toate competentele stabilite de lege sa faca aceste propuneri si noi am luat decizia ca nu discutam in partid care sa fie propunerile pe care sa le faca Victor Ponta. Pentru ca, ce ar fi insemnat? Ar fi insemnat ca la noi, la BPN, sa vina fiecare membru cu cate un procuror de mana, sa facem un casting si sa alegem. Nu se poate asa ceva”, a afirmat Dragnea, precizand ca ”familiile pesediste” si electoratul nu se preocupa de acest subiect.

Magistratii fac gat

Asociatia Magistratilor din Romania (AMR) a solicitat presedintelui si premierului sa revina asupra ”declaratiilor de intentie” privind numirea procurorilor sefi, mentionand ca ”orice implicare politica, fundamentata pe intelegeri meschine”, va afecta Romania pe plan intern si international. Totodata, AMR  si-a exprimat dezacordul fata de ”pozitiile adoptate in ultimele zile de puterea politica, prin implicarea intr-o procedura de numire – netransparenta – pentru functiile de conducere din Parchet si DNA”. n

Orban: Refuz sa cred! Este SF

”Nu cred ca Victor Ponta a preluat portofoliul numai ca s-o puna pe Codruta Kovesi, caci altfel incep sa-mi pun intrebari serioase legate de atitudinea lui Victor Ponta fata  de Basescu”, a declarat deputatul PNL Ludovic Orban, mentionand ca un astfel de scenariu i se pare ” Science Fiction”.

author avatar
Ana-Maria Ludatser
500 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger