AcasăPoliticaPesedistii vor Cotroceniul pentru ei

Pesedistii vor Cotroceniul pentru ei

Spre disperarea liberalilor, Adrian Nastase atesta intentia pesedistilor de a merge cu un candidat propriu la prezidentialele din 2014

Adrian Nastase sustine ca in PSD se manifesta ”o anumita presiune” in vederea desemnarii unui candidat propriu la prezidentialele din 2014.

Spre disperarea liberalilor, Adrian Nastase atesta intentia pesedistilor de a merge cu un candidat propriu la prezidentialele din 2014

Adrian Nastase recunoaste ca situatia este de natura a crea ”o foarte mare nervozitate in zona liberala”, mai ales in randul taberei fidele lui Crin Antonescu. Ca sa-i impiedice pe liberali sa bata obrazul PSD-ului, Nastase flutura functia de premier pe sub nasul penelistilor: ”Poate ca liberalii, unii dintre ei, si-ar dori acest lucru, pentru ca in felul asta, daca PSD ar da presedintele, atunci conform intelegerii (protocolul USL – n.r.) ei ar avea seful Guvernului. Dar chestiunea asta ar crea o foarte mare nemultumire, evident, la nivelul lui Crin Antonescu”.

Convinsi deja ca de la PSD se vor alege doar cu praful de pe toba, liberalii nu se lasa dusi, ci se straduie sa-i convinga pe social-democrati ca pastrarea USL-ului in viata este si in interesul lor: ”PNL si PSD nu pot castiga separat pentru ca romanii au mandatat USL. Oricare partid nu va face decat sa marcheze un esec daca incearca sa iasa din alianta”. Vosganian mai spune si ca un partid de onoare trebuie sa isi respecte cuvantul dat: ”O astfel de alianta reprezinta o datorie de onoare fata de electoratul care a votat nu PSD sau PNL, ci USL. Indiferent de sentimentele pe care le au fiecare din cele doua partide unul fata de altul trebuie sa primeze datoria de onoare”. Cum insa istoria se repeta, Vosganian ar putea descoperi ca PSD va onora votul dat USL tot asa cum PNL a onorat votul dat defunctei Aliante DA atunci cand, dupa ce si-a asigurat sustinerea parlamentara necesara, a dat PDL-ul afara de la guvernare.

author avatar
Simona Badulescu
93 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger