AcasăPoliticaPesedistii pun umarul la motiunea PNL

Pesedistii pun umarul la motiunea PNL

Dupa mai bine de sase luni, liberalii au incercat din nou sa speculeze nemultumirea romanilor din strainatate care sunt tinuti la coada in ziua alegerilor. Vazand insa ca votul prin corespondenta nu are prea multi adepti, penelistii cauta acum sa schimbe tema motiunii de cenzura.

Social-democratul Adrian Anghel i-a scapat pe liberali de votul prin corespondenta

„Daca se pune in circuitul parlamentar legea votului prin corespondenta, atunci motiunea de cenzura a PNL va fi retrasa”, declara, in urma cu o saptamana, deputatul PNL Mihai Voicu. Semnalul a fost decodificat corect de social-democrati, acestia grabindu-se sa le dea o mana de ajutor fostilor parteneri din USL. Asa se face ca ieri, parlamentarul PSD Adrian Anghel a inregistrat la Senat  „Propunere legislativa privind organizarea, desfasurarea si exercitarea votului prin corespondenta de catre cetatenii romani din strainatate”. Ca niciodata, documentul a fost trimis in doi timpi si trei miscari la Guvern si la Consiliul Legislativ pentru a primi avizele necesare. Culmea, miscarea a fost anuntata intr-un fel chiar de premierul Victor Ponta, acesta dand de inteles ca motiunea de cenzura va ramane la stadiul de proiect. „Imi da o mare emotie PNL-ul, ca 5 iunie e vineri si mi-e ca nu o sa depuna motiunea de cenzura.  Nu am vazut nimic.

Adrian Anghel

Daca o depun, sa o depuna. Nu e nimic rau in asta. Motiunea de cenzura este un instrument al Opozitiei. Mai departe insa… Ii tot aud de motiunea asta din decembrie. Din decembrie tot fac motiunea asta de cenzura. E ca in <<Asteptandu-l pe Godot>>. Sa vina odata si pe 5 iunie scapam de aceasta grija”, a afirmat Victor Ponta. In fata acestor ironii, liberalii nu au avut alta solutie decat sa anunte din nou motiunea de cenzura. „Saptamana aceasta este PNL va depune in Parlamentul Romaniei motiunea de cenzura, vineri este ziua aleasa pentru a face acest demers. Pana joi liderii nostri vor prezenta motiunea de cenzura tuturor celorlalte grupuri din Parlamentul Romaniei, pentru a ajunge la o motiune sustinuta de un numar cat mai mare de parlamentari”, a declarat purtatorul de cuvant al PNL, Ionut Stroe, precizand ca liberalii sunt dispusi sa umble pe text la sugestia celorlalte formatiuni politice.

 

author avatar
Adelina Ionicel
1.096 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger