AcasăPoliticaPesedistii il tin pe Razvan Ungureanu la poarta SIE

Pesedistii il tin pe Razvan Ungureanu la poarta SIE

Nominalizat de presedintele Klaus Iohannis pentru functia de director al Serviciului de Informatii Externe, Mihai Razvan Ungureanu s-a impiedicat de opozitia social-democratilor. „Nu avem o problem cu Razvan, ci cu procedura”, au explicat pesedistii.

Razvan Ungureanu trebuie sa treaca de pesedistii ca sa ajunga in fruntea SIE

Dupa luni bune de asteptare, Klaus Iohannis a decis sa dea SIE pe mana lui Razvan Ungureanu. „Este o onoare pentru mine aceasta nominalizare si sper ca a fost facuta in cunostinta de cauza. Imi doresc ca Parlamentul sa imi acorde increderea prin vot. De aici incolo, vedem ce o fi mai departe. (…) Credem, domnul presedinte inainte de toate, ca este nevoie de un Serviciu de Informatii Externe puternic si cu adevarat implicat in ce inseamna azi asigurarea securitatii nationale intr-un context regional atat de tulbure”, a afirmat Ungureanu, dupa anuntul Administratiei Prezidentiale.

Social-democratii se agata de procedura

Salutata de liberali, prin vocea co-presedintelui Vasile Blaga, desemnarea lui Ungureanu este contestata de pesedisti. „Nominalizarea e ilegala pentru ca in Legea de functionare a SIE, daca va uitati la art. 6, alin. 1 spune ca presedintele face o propunere CSAT si dupa aceea vine la Parlament. Eu nu am auzit sa fi fost vreo sedinta a CSAT nici ieri, nici azi-noapte, nici spre dimineata. Daca s-a discutat, atunci e alt aspect. Eu am vorbit cu premierul Ponta, care nu stia nimic. Acum cateva minute am vorbit si nu a fost consultat”, a afirmat senatorul PSD Ilie Sarbu. Totodata, acesta a sustinut ca desemnarea lui Razvan Ungureanu face parte dintr-o „strategie a presedintelui Klaus Iohannis si a PNL de a acumula toata puterea”. „Nu stiu daca nominalizarea face parte din razboi (intre presedinte si premier — n.r.), dar face parte dintr-o alta strategie, de a acumula toata puterea din Romania de catre Iohannis si PNL”, a declarat liderul senatorilor PSD, anuntand ca PSD nu va vota pentru Ungureanu. „Nu avem o problema cu omul Razvan, ci cu procedura. (…) In Parlament, la ora actuala, e clar ca nu votam. (…) Cu Gabriel Oprea nu am vorbit (vicepremierul a anuntat ca sustine propunerea presedintelui – n.r.), dar e liber sa decida. Avem majoritate si fara UNPR”.

[poll id=”1031″]

author avatar
Ana-Maria Ludatser
394 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger