AcasăPoliticaPesedistii il tin pe Ponta prizonier in Palatul Victoria

Pesedistii il tin pe Ponta prizonier in Palatul Victoria

Esecul din alegeri l-a marcat surprinzator de mult pe Victor Ponta.  Autocompatimirea si blazarea au luat locul arogantei si increderii pe care premierul obisnuia sa le afiseze. Desi au inteles ca liderul lor a clacat, pesedistii trag  de el in continuare, in speranta ca vor mai beneficia o perioada de timp de beneficiile guvernarii.

Victor Ponta sustine ca este gata sa renunte si la Guvern, si la PSD

Victor Ponta recunoaste ca i s-a luat de scandal si rafuieli politice. Chiar daca s-au scurs deja trei saptamani de la prezidentiale, premierul sustine ca nu si-a revenit inca si ca-si doreste mai multa liniste. Ar fi avut-o, daca ceda impulsului si demisiona din toate functiile pe care le detine, mai adauga el. „In primul rand m-am gandit la demisie imediat dupa ziua de 16 noiembrie, a doua zi dupa alegeri, din functia de prim-ministru si din cea de presedinte al PSD pentru ca era normal, se inchide un ciclu politic pentru mine inceput in 2010, cu patru randuri de alegeri, trei le-am castigat, a patra nu, dar intotdeauna ultima impresie conteaza, a uitat toata lumea cele castigate si scopul meu in viata nu este sa stau intr-o functie, ci sa am o functie daca pot sa fac ceva din ea. De aceea le-am spus colegilor mei de la Comitetul Executiv ca au mandatul meu pe masa”, a afirmat Ponta. Totodata, acesta a precizat ca demisia va veni, daca DNA decide sa-l puna sub urmarire penala in dosarul „Diaspora”. „Greseli s-au facut, dar intentie din partea cuiva nu a existat in niciun fel, deci raspunderea politica exista, de aceea a demisionat ministrul de Externe, de aceea am pierdut atat de multe voturi. Raspundere legala nu exista pentru ca legea penala se aplica pentru faptele penale. Cu siguranta, daca DNA va cere inceperea urmaririi penale fata de mine, de Corlatean, cu siguranta ca voi demisiona ca doar nu o sa spunem acum ca sta primul ministru cercetat penal”, a mai spus liderul PSD.  In ciuda semnalelor pe care Victor Ponta le da, social-democratii insista insa ca acesta sa ramana la Palatul Victoria. O luna, doua, cat s-o mai putea, suficient insa ca ei sa-si aranjeze ploile.

Dezamagire sau strategie?

Cu eticheta de duplicitar lipita pe frunte, Victor Ponta nu reuseste sa convinga nici atunci cand spune ca-si doreste cu adevarat sa faca un pas in spate. Este cu adevarat demoralizat sau joaca teatru ca sa castige bunavoita oamenilor si, bonus, sa scape si de o posibila urmarire penala? Culmea, de aceasta data nici pesedistii lui nu au putut „sa-l citeasca”. Chestionati pe tema, multi au declarat ca ar merge mai degraba pe varinata unui Ponta dezamagit, care vrea cu adevarat sa se rupa de Guvern si de partid. Altii ar paria in schimb pe o victimizare de fatada,  o strategie prin care Ponta spera sa-si salveze totusi cariera politica.

Social-democratii, la mana unui tehnocrat

George Maior, premierul agreat de PSD

In cazul in care nu vor putea  sa-l tina pe Victor Ponta baricadat in Palatul Victoria, social-democratii asteapta macar ca acesta sa reuseasca sa-l convinga pe Klaus Iohannis sa mearga pe varianta unei premier liber de contract, care sa nu aiba parti-pris-uri politice. Evident, numele pe care pesedistii il rostesc cel mai des este cel al actualului sef al SRI, George Maior. Si asta pentru ca, spun ei, Maior este cel care s-ar bucura de o larga sustinere in Parlament, reusind in felul acesta sa duca la capat proiecte de care Romania are nevoie.

[poll id=”897″]

author avatar
Ana-Maria Ludatser
2.041 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger