AcasăPoliticaPesedistii il pun pe Antonescu in lesa protocolului USL

Pesedistii il pun pe Antonescu in lesa protocolului USL

Programul prezidentiabilului USL va fi realizat de o echipa comuna PSD-PNL, prevederea urmand sa fie introdusa in protocolul Uniunii.

Social-democratii lui Victor Ponta vor sa-l tina din scurt pe Crin Antonescu

Uselistii nici nu stiu ce noroc a dat peste ei in momentul in care au decis sa mearga pe mana lui Crin Antonescu la prezidentialele din 2014. O spune Antonescu insusi, subliind ca are un „profil mai puternic” decat orice pesedist, fie el si Victor Ponta. „In momentul in care noi am incheiat aceasta intelegere, optiunea ca PNL sa mearga cu un candidat la presedintie si PSD cu premier a fost facuta nu prin tragere la sorti, ci a fost facuta pentru ca PNL propunea un candidat la prezidentiale cu sanse, cu sustinere si cu un profil mai puternic”, afirma, deunazi, Antonescu. Constient ca opinia nu este impartasita si de partenerii social-democrati, liderul liberal a cerut garantii in vederea viitoarei campanii electorale. Asa se face ca, desi nu au niciun chef sa faca frumos de dragul lui Antonescu, pesedistii s-au trezit ca au fost inscrisi din oficiu in „echipa lui Crin”.   Profitand de faptul ca nu se afla inca sub incidenta noului cod de conduita al USL, social-democratii nu s-au sfiit sa-si exprime inalta apreciere fata de liderul PNL. „Domnul Antonescu a intrat in panica. Sansele, sustinerea, credibilitatea  probabil ca au existat odata, dar a avut grija sa le distruga. Sunt oameni in PNL care nu mai cred in Antonescu. A declarat de cateva ori ca se descurca si fara PSD, iar acum vrea sa-i facem campanie. Daca vom ajunge in punctul in care Antonescu sa fie totusi candidatul USL, probabil ca vom face campanie si programe, dar dupa cum vrem noi, nu dupa cum dicteaza el”, a declarat un lider local al PSD.

Liste comune la europarlamentare

Revenind, insa, la protocolul USL, acesta va cuprinde si o sectiune dedicata alegerilor pentru legislativul european. ”La europarlamentare vom candida fiecare dintre partide pe propriile sale liste, ceea ce insa nu va exclude o declaratie comuna, un angajament comun, un program comun al europarlamentarilor nostri”. Un program de odihna, probabil, de la 15.00 la 17.00, pentru ca este greu de crezut ca doua formatiuni care fac parte din familii europene adverse, cu doctrine, ambitii si interese diferite, vor reusi sa aiba un proiect comun.

[poll id=”523″]

author avatar
eNational
806 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger