AcasăPoliticaPericolul nu a trecut. CODUL ROSU de inundatii, prelungit. 157 de oameni,...

Pericolul nu a trecut. CODUL ROSU de inundatii, prelungit. 157 de oameni, evacuati preventiv

Locuitorii din nordul, dar si din vestul tarii nu scapa de emotii si urmaresc cu ingrijorare atat prognoza meteo, cat si nivelul apelor din apropierea gospodariilor lor.

E important de amintit faptul ca, joi la pranz, sunt in vigoare mai multe avertizari emise de catre specialistii de la Institutul National de Hidrologie – un Cod Rosu de inundatii pentru un sector indiguit al raului Crasna de pe raza judetului Satu-Mare, valabil pana vineri, la ora 12.00, precum si un Cod Portocaliu, emis pentru raul Maja din judetul Satu-Mare, cu valabilitate pana miercuri la ora 18.00. de asemenea, pana vineri la pranz, mai exact pana la ora 12, mai multe rauri din judetele Satu-Mare, Bihor si Arad sunt sub atentionare de Cod Galben.

Data fiind situatia, pompierii, dar si jandarmii si politistii au intervenit deja pentru a-i sprijini pe cei care s-au trezit cu apele in curti, si, cum avertizarile venite de la specialistii in meteorologie si hidrologie au fost prelungite, angajatii Ministerului de Interne sunt pregatiti sa le sara in ajutor locuitorilor aflati in zonele cu risc de inundatii. In acest sens, seful MAI, Gabriel Oprea, totodata vicepremier pentru situatii de urgenta, a dispus marirea numarului de echipe de interventie in zonele cu probleme, in asa fel incat sa fie cat mai multe forte care sa contribuie efectiv la indepartarea efectelor inundatiilor din cursul zilei trecute.

Persoanele evacuate sunt cazate fie la rude, fie in spatii amenajate de autoritati

In cazul in care situatia a impus-o, autoritatile locale au dispus evacuarea preventiva a locuitorilor aflati in calea apelor, pentru a se evita orice risc la adresa sigurantei oamenilor. Iar din datele anuntate joi, la pranz, de catre reprezentantii MAI, intr-un comunicat, de ieri si pana azi au fost evacuate preventiv nu mai putin de 157 de persoane. „Toate acestea sunt in siguranta, unele fiind cazate la rude si altele in spatiile puse la dispozitie de autoritatile locale”, precizeaza reprezentantii ministerului condus de Gabriel Oprea.

Sute de angajati ai MAI au fost pe teren inclusiv in cursul noptii trecute, pentru a-i ajuta pe oamenii ale caror gospodarii au ajuns sa fie afectate de apele iesite din matca, in judetele afectate de inundatii, printre ele Satu-Mare si Salaj.

sursa foto: forum.pompierii.info

author avatar
Cristina Stefan
98 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger