AcasăPoliticaPenelistii vor sa-i faca vant lui Ponta din CSAT

Penelistii vor sa-i faca vant lui Ponta din CSAT

Pataniile cu iz penal ale premierului Victor Ponta l-au inspirat pe senatorul PNL Marius Balu care a si pus pe masa Parlamentului un proiect legislativ de protejare si curatare a CSAT.

Senatorul Marius Balu vrea sa-l scoata pe premierul Victor Ponta din CSAT

Demnitarii care au fost pusi sub urmarire penala nu au ce sa mai caute in Consiliul Suprem de Aparare a Tarii, sustine parlamentarul liberal. Acesta recunoaste ca „revelatia” a avut-o dupa ce a vazut imaginile cu Victor Ponta la sedinta CSAT.  „Ultima sedinta a Consiliului mi-a atras atentia asupra unei situatii de neimaginat, respectiv vicepresedintele CSAT- premierul Romaniei, asupra caruia incepuse urmarirea penala a participat la sedinta la care se vorbeste despre siguranta nationala. Sigur ca exista prezumtia de nevinovatie, dar daca este vinovat? Cum putem accepta ca un infractor sa participe la sedinte unde se discuta lucruri atat de importante?”, a afirmat Marius Balu, citat de Mediafax. Considerand aceasta situatie „inacceptabila”, liberalul a decis sa o remedieze.

Marius Balu

„Am aceasta initiativa ca la sedinta Consiliului Suprem de Aparare a Tarii sa nu aiba voie sa participe persoane asupra carora a inceput urmarirea penala. La asemenea sedinte oamenii respectivi reprezinta institutii. Nu vorbim despre oameni, vorbim despre institutii, deci din partea institutiei Guvernului putea sa participe altcineva, si nu premierul”, a declarat senatorul, precizand ca proiectul de lege a fost deja depus la Senat, urmand ca Biroul Permanent sa stabileasca data la care va intra in comisii. Asa cum era de asteptat, initiativa liberalului nu le-a picat bine social-democratilor, purtatorul de cuvant al PSD, Gabriel Firea, sustinand ca este despre o sicana. „Este o initiativa politicianista. Intr-un stat de drept nu se fac legi impotriva unor persoane. Dar ce pretentii sa avem de la un fost PDL-ist de frunte, a carui guvernare a taiat pensii, salarii si a crescut TVA”, a completat Gabriela Firea.

 

author avatar
Ana-Maria Ludatser
754 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger