AcasăPoliticaPelerinaj politic la nivel inalt de Sfanta Marie

Pelerinaj politic la nivel inalt de Sfanta Marie

Premierul a luat drumul bisericii inconjurat de familie si de pesedisti locali

Cu exceptia lui Crin Antonescu, floarea politicienilor a batut si in acest an bisericile, de Adormirea Maicii Domnului.

Premierul a luat drumul bisericii inconjurat de familie si de pesedisti locali

Practica a demonstrat ca evlavia ii loveste pe politicienii damboviteni doar de marile sarbatori religioase, cand multime de romanii se inghesuie la usa lacaselor de cult. Cum o cruce bine facuta in vazul lumii in astfel de momente poate aduce simpatii si voturi, iar la anul ne asteapta alegerile europarlamentare si prezidentiale, liderii politici au dat navala in biserici si in acest an. Traian Basescu a asistat, alaturi de sotia sa, la slujba religioasa de Sfanta Maria Mare, oficiata de Arhiepiscopul Covasnei si Harghitei, Ioan Selejean, la Manastirea ”Adormirea Maicii Domnului” din Izvoru Muresului.

Seful statului s-a adaptat obiceiurilor din Covasna si Harghita, unde slujbele si crucile crestin-ortodoxe sunt facute la umbra tricolorului national

Dupa un scurta baie de multime (la Manastirea din Izvoru Muresului au fost prezente, ieri, mai mult de o mie de persoane), seful statului a plecat spre Oarba de Mures, unde a avut loc a treia editie a Festivalului Cantecului Popular Patriotic „La Oarba si la Iernut”. Ca sa bifeze intreaga paleta a electoratului crestin (ortodox si catolic), Victor Ponta s-a prezentat mai intai la Manastirea Putna (unde a avut placuta surpriza de a fi intampinat de un batran cu urarea ”Bine ai venit, Maria Ta!”), dar a zbughit-o repede la Sanctuarul de la Cacica „Basilica Minor”, vestit lacas de cult catolic care poarta hramul Adormirea Maicii Domnului.

Democrat-liberala este incantata ca a petrecut ziua de Sfanta Maria alaturi de mama ei, intr-un tinut de vis: Maramures

Dornic si el de o baie de multime, Ponta a mers sute de metri pe jos. Aflata deja pe meleagurile Maramuresului, unde petrece cateva zile alaturi de mama sa, Elena Udrea a asistat la ceremonia religioasa organizata de Sfanta Maria Mare, la Manastirea “Sfanta Ana” din Rohia. Mai putin cucernic in comparatie cu politicienii citati, al doilea om in stat, Crin Antonescu, a preferat sa petreaca marea sarbatoare crestina taman in ograda otomanilor. Mai exact, Antonescu se afla in Antalya, unde isi continua concediul intrerupt de replicile recent date lui Basescu.

author avatar
Simona Badulescu
382 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger