AcasăPoliticaPedelistul Costica Canacheu vrea sa fie „minoritar”

Pedelistul Costica Canacheu vrea sa fie „minoritar”

Deputatului PDL Costica Canacheu  solicita Parlamentului ca armanii, etnie din care face parte, sa fie recunoscuti ca minoritate, la fel ca maghiarii, bulgarii, romii.

Costica Canacheu cere ca armani sa fie recunoscuti ca minoritate

In numele Asociatiei „Comunitatea Armana din Romania”, pedelistul a transmis Comisiei pentru comunitatile de romani din afara granitelor tarii o adresa in acest sens in care, printre altele, reclama faptul ca la noi in tara se incalca dreptul de identitate al armanilor. Demersul lui Canacheu se loveste insa de opozitia colegilor de la PDL.

„Domnul  deputat a inteles ca de la Uniunea Europeana vin  fonduri importante pentru minoritatile nationale, iar pe viitor probabil si-a pus in cap sa devina deputat al armaniilor, adica sa fie cea de-a 19 minoritate etnica in Parlament. Este o prostie ce doreste domnul Canache, atata timp cat, nume mari ca Toma Caragiu sau Ion Caramitru nu au spus niciodata ca ar dori sa fie declarati minoritari in Romania”, a afirmat presedintele Comisiei pentru comunitatile de romani din afara granitelor tarii, Eugen Tomac.

author avatar
Adelina Ionicel
1.232 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger