AcasăPoliticaPedelistii ii cer lui Blaga sa faca pace cu Basescu

Pedelistii ii cer lui Blaga sa faca pace cu Basescu

Ramasi de capul lor, democrat-liberalii nu au mai fost struniti de autoritarul Traian Basescu, dar nici n-au devenit mare partid de opozitie, ci dimpotriva.

Pedelistii prefera sa mearga in continuare pe mana lui Traian Basescu

Conform sondajelor, USL se mentine foarte sus in topul preferintelor romanilor, chiar daca de promisiunile facute de pesedisti si liberali s-a ales praful. Iar asta inseamna si ca opozitia la care s-a inhamat Vasile Blaga schiopata serios, din moment ce PDL-ul ramane la acelasi scor, fara a da semne ca poate valorifica erodarea USL, inerenta guvernarii.

Candidatul prezidential preferat de liderii PDL

Asa stand lucrurile si dat fiind succesul la public inregistrat de seful statului in ultima vreme, democrat-liberalii vor sa revina sub ”jugul” lui Basescu, motiv pentru care i-au cerut liderului Vasile Blaga, in timpul Colegiului Director de la Baia Mare, sa trimita steag alb de pace la Cotroceni. Confruntat cu dorinta colegilor de partid, Blaga a reiterat ca nu are vreo problema cu Traian Basescu si a sustinut ca si-ar dori si el ca fostul lider al PDL sa-si ”revizuiasca” atitudinea fata de Partidul Democrat Liberal.

Unii colegi vad in Elena udrea candidatul potrivit pentru Cotroceni

Considerand prea pasiva o astfel de atitudine, pedelistii fani ai impacarii cu Basescu au pledat pentru o atitudine mult mai cordiala fata de seful statului si actiuni ”concrete” in vederea refacerii legaturii dintre presedinte si PDL. Cum insa Vasile Blaga stie ca Basescu nu exceleaza in domeniul impacarilor (ceea ce poate insemna ca pacea nu se va incheia decat odata cu inlaturarea lui din fruntea PDL), subiectul a ramas in coada de peste.

Predoiu, Udrea, Negoita si Videanu – prezidentiabilii PDL

Fostul primar al sectorului 3 este luat si el in calculul prezidentialelor

Ceva mai mult succes a avut tema selectarii viitorului prezidentiabil, democrat-liberalii cazand de acord sa-si aleaga viitorul candidat in cel mai democratic mod. ”Am decis ca alegerea candidatului PDL la Presedintie sa fie facuta de toti cei peste 300.000 de membri de partid, nu prin electori, nu de alesii locali, ci de toti membrii”, a precizat Blaga, la finalul Colegiului. Si tot el l-a indicat pe Catalin Predoiu ca fiind persoana spre care se ”orienteaza” actuala conducere PDL.

Interesant este insa ca unii dintre pedelisti (deputatul Gheorghe Tinel, de exemplu) sustin ca Elena Udrea este si ea ”in teste” pentru o posibila candidatura prezidentiala. Concomitent, alti democrat-liberali afirma la randul lor ca Liviu Negoita si Adrian Videanu figureaza de asemenea pe lista optiunilor prezidentiale ale PDL. Iar cu atatea variante pedeliste pur-sange, Mihai Razvan Ungureanu poate sa-si ia adio de la ideea de a candida el in fruntea ”dreptei unite” la alegerile prezidentiale.

[poll id=”576″]

author avatar
Simona Badulescu
996 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger