AcasăPoliticaPedelistii completeaza echipa lui Blaga

Pedelistii completeaza echipa lui Blaga

Pedelistii decid astazi cine ii va conduce in perioada grea de opozitie

Democrat-liberalii isi vor alege, sambata, forurile de conducere. Asa cum a anuntat, Elena Udrea nu va candida la nicio functie.

Pedelistii decid astazi cine ii va conduce in perioada grea de opozitie

Abia pusa batista pe scandalul de la congresul din 23 martie, unde a fost reales Vasile Blaga, PDL organizeaza un nou scrutin, restrans insa doar la membrii Consiliului National de Conducere de aceasta data. Functiile scoase la concurs sunt cele de secretar-general, prim-vicepresedinte (4), vicepresedinti (16), secretari executivi (16).  Conform stirilor la zi vehiculate in PDL, postura de secretar general va ramane apanajul lui Gheorghe Flutur, motiv pentru care nici nu se pomeneste despre vreo alta candidatura pentru aceasta pozitie. La nivelul prim-vicepresedintilor se inregistreaza in schimb noutati, respectiv revenirea lui Liviu Negoita in actualitatea politica si vehicularea altor nume, nu ale actualilor posesori, pentru celelalte trei locuri de prim-vicepresedinte.

Concret, pedelistii sustin ca mari amatori sa ajunga prim-vice sunt Ioan Oltean (considerat a fi, impreuna cu Emil Boc, ”puntea de legatura” dintre taberele Udrea si Blaga), George Scripcaru si Andreea Paul Vass. La nivel de vicepresedinti reintalnim candidaturile clasice: Sulfina Barbu, Raluca Turcan, Cezar Preda, Ioan Balan, Mircea Hava etc. Alegerile de sambata sunt privite fara nicio emotie de Elena Udrea, care si-a mentinut hotararea de a nu candida pentru nicio functie de conducere in PDL dupa ce neregulile reclamate de ea la congresul din 23 martie au ramas neclarificate. Aceeasi pozitie a fost adoptata si de alti democrat-liberali din tabara Udrea, care ori nu accepta sa faca parte ”dintr-un BPN cu oameni care au furat votul (Florin Popescu)”, ori nu vor ”sa faca figuratie” intr-un for condus de Blaga (cazul lui Theodor Paleologu).

[poll id=”485″]

author avatar
Simona Badulescu
117 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger