AcasăPoliticaPDL, un scandal prea mare pentru un partid atat de mic

PDL, un scandal prea mare pentru un partid atat de mic

Conventia Nationala a PDL s-a terminat cum nu se putea mai rau.  Conflictul intern a escaladat, taberele si-au aruncat cuvinte grele, iar scindarea partidului a devenit principala tema de discutie.

Vasile Blaga este acuzat ca a fraudat votul la congres

In loc sa salveze partidul de la pieire, ”mini-vanghelionul” de la Romexpo s-a transformat intr-un spectacol grotesc, cu acuzatii de mita si frauda. Totul a inceput in momentul in care sustinatorii Elenei Udrea au cerut renumararea voturilor, explicand ca la scrutin  si-au anuntat participarea 4359 de delegati si in urna au fost introduse 4632 de buletine. Chiar daca a mai pierdut cateva voturi in urma renumararii, Blaga a fost declarat castigator.

Diferenta dintre numarul delegatilor si numarul voturilor, marul discordiei in PDL

Victorie contestata insa de contracandidati.  ”Noi nu suntem prosti, nu vrem sa fim luati de prosti. Ce au facut ei. S-au prins ca nu vor veni 5000 de oameni si au avut de rezerva. Spre sfarsitul votului au vazut organizatiile in care mai erau de votat dar care nu venisera si i-au adus pe ai lor pregatiti din fiecare filiala sa voteze”, a explicat liderul PDL Bacau, Gabriel Berca.

Elena Udrea si sustinatorii ei spera sa-l scoata din joc pe liderul democrat-liberal

Climatul FSN-ist a invins

”Un rezultat rusinos. O victorie cat o infangere e foarte greu de manageriat in viitor” , i-au mai transmis lui Vasile Blaga sustinatorii Elenei Udrea, acuzandu-l ca  a manarit votul si a fugit cu urnele la sediul din Modrogan.  ”Eu nu am umblat aseara prin hoteluri, nu am venit sa va dau de mancare si cazare gratis, dumneavoastra ati decis astazi cine a castigat”, a replicat Vasile Blaga. ”Aripa FSN – Vama a chinuit, dupa multe nereguli procedurale, 44 de voturi in plus fata de celelalte doua motiuni”, au comentat si reformistii, dezamagiti de jocul murdar facut de liderul PDL.

Monica Macovei si ”reformistii” anunta scindarea partidului

Boc, negociator-sef

Desi democrat-liberalii clujeni s-au intors acasa, Emil Boc a ramas la Bucuresti la cererea expresa a presedintelui Traian Basescu. Cel putin asa sustin surse din PDL, care au precizat ca fostul premier s-a intalnit deja, la Cotroceni, cu seful statului. ”Se poate incerca o dislocare semnificativa de oameni in vederea infiintarii unei alte formatiuni politice.  Aici, Emil Boc are un rol foarte important pentru ca are in continuare oameni fideli in multe filiale”, a declarat un lider PDL, mentionand insa ca planul principal vizeaza mai degraba o negociere la sange cu tabara castigatoare, in vederea obtinerii unui numar semnificativ de posturi in viitoarea conducere a partidului. Si in acest caz, seful statului se pare ca si-a pus sperantele tot in Emil Boc.

[poll id=”476″]

author avatar
Ana-Maria Ludatser
1.032 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger