AcasăPoliticaPDL si PNL, intalnire comuna cu delegatia FMI

PDL si PNL, intalnire comuna cu delegatia FMI

Liderii PDL si PNL, Vasile Blaga si Klaus Iohannis, impreuna cu reprezentanti ai celor doua partide, urmeaza sa se intalneasca miercuri cu membrii delegatiei FMI, pentru a discuta si despre reducerea CAS cu 5%, a declarat, luni, deputatul PDL Gheorghe Ialomitianu.

Ialomitianu a afirmat ca delegatiile care vor fi prezente la intalnirea cu reprezentantii FMI vor fi stabilite marti in forurile de conducere ale celor doua partide, precizand ca intalnirea cu FMI va avea loc miercuri, la ora 11.30.

„La intalnire vom ridica problema ca la reducerea CAS cu cinci puncte procentuale sa nu se ceara masuri compensatorii sau taierea banilor pentru investitii, pentru ca, in Comisia de buget, FMI a spus ca e de acord cu reducerea CAS, dar Guvernul nu este pregatit, avand in vedere incasarile proaste pe primele 5 luni ale anului. Vom cere sa nu se ia masuri compensatorii, asa cum au fost introduse impozite si taxe care au sufocat economia”, a spus Ialomitianu, citat de realitatea.net.

Si deputatul PDL Alexandru Nazare a precizat, intr-un comunicat transmis luni, ca PDL va ridica la intalnirea cu FMI de miercuri problema investitiilor la autostrada Comarnic-Brasov si le cere premierului Ponta si ministrului Sova sa prezinte de urgenta stadiul negocierilor la autostrada Comarnic-Brasov pentru a nu repeta experienta Bechtel. „PDL le cere premierului Ponta si ministrului Sova sa prezinte de urgenta stadiul negocierilor la autostrada Comarnic-Brasov pentru a nu repeta experienta Bechtel. Vom ridica aceasta problema si in discutiile de miercuri cu delegatia FMI”, a aratat Nazare.

O misiune a Fondului Monetar International a venit, in 2 iunie, la Bucuresti, pentru a treia evaluare a acordului stand-by, cea mai importanta tema de pe agenda discutiilor cu autoritatiile vizand posibilitatea reducerii CAS cu 5 puncte procentuale de la jumatatea anului.

Misiunea va analiza in principal executia bugetara din primele cinci luni ale anului, precum si perspectivele privind cresterea economica si incasarile la bugetul de stat.

Foto: realitatea.net

author avatar
Alina Costache
80 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger