AcasăPoliticaPDL se afunda in mizeria compromisului

PDL se afunda in mizeria compromisului

La invitatia PMP, presedintele Traian Basescu a participat, ieri, la Palatul Parlamentului,  la dezbaterea  „Democratia si statul de drept in Romania”. Evenimentul a fost organizat la doi ani de la suspendarea din functie a sefului statului.

Traian Basescu a lansat crtitici dure la adresa fostilor aliati

Desi pedelistii i-au fost alaturi in mai toate bataliile politice, inclusiv cea din 2012, Traian Basescu nu numai ca nu le recunoaste acest merit, ba ii acuza deschis si de lipsa de principii. „In 2012, am vazut si oportunisti care nu mai incapeau pe scene. Ei voiau sa ia din necaz, imagine, eticheta. Sunt aceiasi care azi sunt in mizeria compromisului exact cu cei care au dat lovitura de stat din 2012 si din 2007. Oameni care au profitat, azi sunt in banca compromisului murdar. Eu am fost unul dintre politicienii care am facut compromisuri, dar nu atat de mizerabile. Cum sa faci fuziune cu PNL, sa-i iei si numele, iar maine PNL va fi acelasi partid? Reflexul PNL s-a materializat imediat: acela de a incalca statul de drept. Azi, PDL, care era fanionul statului statului de drept, se duce cu arme si bagaje direct acolo pentru a acoperi nevoia analizei esecului de la europarlamentare”, a afirmat seful statului. In context, Traian Basescu a vorbit si despre obraznicia liberalilor, care au pretentia ca dreapta sa se uneasca in jurul lor. „Tupeul ca mergem inainte si luam ca breloc PDL depaseste ce poate fi acceptat inainte, e un compromis peste limite admisibile”, a mai spus presedintele.

Pedelistii muta cu pactul de coabitare

Pedelistii il ataca pe seful statului la pactual de coabitare

Asa cum era de asteptat, replica pedelistilor nu a intarziat sa apara, Vasile Blaga explicandu-i scurt lui Traian Basescu cum sta treaba cu „oportunistii”. „Nu noi suntem intr-un pact de coabitare cu cel pe care presedintele il critica foarte dur astazi, ci chiar presedintele. Dansul are un pact de coabitare cu Victor Ponta, nu PDL”, a precizat Blaga.

PMP a ramas pe bara

Traian Basescu este suparat pentru faptul ca PMP-ului nu i-a fost rezervat un loc in viitorul proiect de dreapta. In aceasta cheie au tradus democrat-liberalii atacul sefului statului. Mai mult, pedelistii au precizat ca exista sanse foarte mari ca partidul lui Mihai Razvan Ungureanu sa fie cooptat prin intermediul liberalilor. „Se poarta discutii in continuare cu Forta Civica. PMP-ul, in schimb, nu-l vrea nimeni”, au declarat surse din PDL.

author avatar
Ana-Maria Ludatser
811 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger