AcasăPoliticaPDL isi alege noul lider in cadrul Conventiei Nationale. Basescu, prezent la...

PDL isi alege noul lider in cadrul Conventiei Nationale. Basescu, prezent la reuniune

UPDATE: Contestatia depusa de Udrea a fost respinsa, fiind considerata „neintemeiata”. „Votul a fost perfect corect”, a declarat, duminica Ioan Balan, presedintele comisiei de organizare a Conventiei Nationale a PDL, intr-o conferinta de presa.

UPDATE: Elena Udrea a contestat rezultatul votului, cerand renumararea buletinelor. Conform staff-ului deputatului PDL, dupa prima numaratoare ar fi rezultat mai multe voturi decat numarul pedelistilor prezenti in sala. „44 de voturi, atat sunt, sa stiti, diferenta”, a spus Udrea. „Asteptam sa se reuneasca comisia”, a anuntat democrat-liberalul Cristian Petrescu, la tribuna. Dupa finalizarea votului si numararea optiunilor exprimate de catre democrat-liberali, Blaga a obtinut o diferenta de cateva sute de voturi fata de Elena Udrea, fiind declarat castigator.

UPDATE – Presedintele Basescu, invitat de onoare la Conventia PDL, a sustinut un discurs in fata delegatilor. „Am venit cu sufletul la voi. Ceea ce nu ma impiedica sa va vorbesc in calitate de presedinte, nu de membru al partidului. Poate va asteptati la un discurs in favoarea unuia sau altuia dintre candidati. Nu pentru asta am venit aici. Optiunile mele sunt cunoscute, ci am venit sa vedem daca in continuare avem puncte comune care sa ne faca parteneri pentru viitor sau nu.

Voi fi cinstit cu voi. Sunteti intr-un moment de cumpana al partidului. Vad, ca presedinte, necesitatea unui partid consolidat de dreapta si pentru ca nu exista o strucutura de dreapta care sa duca Romania spre progres. Trebuie sa inceapa un nou ciclu, orice amanare va va costa. Aveti alegeri in 2014 si 2016. Dupa ce imi termin mandatul, obiectivul meu va fi construirea unei drepte care sa readuca procesul de modernizare a Romaniei intr-o doctrina care creeaza sanse, nu da pomeni electorale. (…) Va doresc succes si astazi va doresc sa va gasiti solutia corecta!”, a spus Basescu.

„Am spus „da, voi reveni in politica”, dar nu am spus „Da voi reveni in PDL” (…) Sa nu va ganditi ca imi trece prin cap sa ma asez in fruntea unui partid. Masa la care ma asez dupa ce imi termin mandatul o stabilesc eu si nimeni altcineva”, a mai declarat seful statului.

Democrat-liberalii se reunesc, sambata, la Romexpo, in cadrul Conventiei Nationale Extraordinare, pentru a-si alege presedintele. Pentru prima functie in partid candideaza Elena Udrea, Vasile Blaga si Monica Macovei.

Cei 5.000 de delegati PDL vor vota viitorul lider al PDL. La Conventie a fost invitat si si-a anuntat participarea si seful statului, Traian Basescu. Reuniunea va incepe in jurul orei 10.

Elena Udrea candideaza cu motiunea „Noul Partid Democrat Liberal. O nouă Românie”, motiunea lui Blaga se numeste „Romania dreaptă. Politica dincolo de lozinci”, in vreme ce motiunea Moncai Macovei se intituleaza „Reformistii”. Ordinea in care candidatii isi vor prezenta motiunile in fata delegatilor a fost desemnata prin tragere la sorti si este urmatoarea: Monica Macovei, Elena Udrea si respectiv Vasile Blaga.

Va fi desemnat castigator candidatul care va obtine jumatate plus unu din voturile valabil exprimate.

172 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger