AcasăPoliticaPDL: Exista un pact de imunitate PSD-PMP, pentru ferirea alesilor penali de...

PDL: Exista un pact de imunitate PSD-PMP, pentru ferirea alesilor penali de justitie

Partidul Democrat Liberal considera ca in Parlament functioneaza un „pact pentru imunitate PSD-PMP” si condamna votul deputatilor din Comisia juridica care au respins solicitarea DNA de incuviintare a arestarii preventive a deputatului Florin Popescu, membru al PMP.

„PDL constata ca ‘pactul pentru imunitate’, patentat in Parlament de USL pentru ferirea alesilor penali de justitie, functioneaza perfect si in favoarea unui partid care pretinde ca face opozitie la guvernarea Ponta, dar care, in realitate, se bucura de protectia celor care au lovit Justitia in ‘martea neagra’. Votul dat astazi (luni, n.r.) in Comisia juridica a Camerei este un vot impotriva Justitiei si impotriva Constitutiei”, se arata intr-un comunicat de presa al PDL.

PDL cere Miscarii Populare sa explice cum este posibil ca Florin Popescu sa beneficieze de tratament privilegiat in fata legii.

„Cerem candidatilor PMP la alegerile europarlamentare sa explice in campania electorala care sunt motivele pentru care colegul lor Popescu beneficiaza de un tratament privilegiat in fata Justitiei in comparatie cu romanul de rand. PMP se dovedeste a fi beneficiarul ‘super-imunitatii’ brevetate de PSD pentru apararea penalilor. Constatam ca acest partid, care se pretinde de dreapta si care promite sa ‘ridice Romania’, nu lasa sa fie ridicata nici macar imunitatea unui simplu deputat”, se mentioneaza in comunicat.

Comisia juridica a Camerei Deputatilor, in baza votului, va da un raport catre Biroul Permanent impotriva solicitarii ministrului Justitiei cu privire la incuviintarea arestarii preventive a deputatului Florin Popescu, a declarat luni presedintele comisiei, Bogdan Ciuca.

Potrivit DNA, in cursul anului 2012, Florin Popescu, folosind influenta si autoritatea decurgand din functia de presedinte al PDL Dambovita, i-a cerut administratorului unor societati comerciale cantitatea de 50.000 – 60.000 pui grill (60 – 80 tone, cu valoare de peste 400.000 lei) pentru a o distribui in scop electoral cetatenilor din judetul Dambovita, in campania electorala pentru alegerile locale din iunie 2012, cand a candidat pentru un nou mandat de presedinte al Consiliului Judetean Dambovita.

Sursa: realitatea.net

author avatar
Alina Costache
217 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger