AcasăPoliticaPatriciu contamineaza din nou mediul politic

Patriciu contamineaza din nou mediul politic

Intre doua smenuri financiare, Dinu Patriciu si-a gasit timp si pentru a se reactiva politic, afaceristul devenind peste noapte membru fondator si sponsor principal al Initiativei Romania Liberala.

Consecvent, Dinu Patriciu se baga in tot felul de proiecte pe care le lasa balta dupa ce-si vede sacii urcati in caruta

Initiativa Romania Liberala a luat nastere la o cafea. Nu oriunde, ci la Hilton, loc in care Patriciu a reusit sa tromboneasca mai multi oameni de dreapta sa i se alature. Profitand de starea de nemultumire din PNL, dar si de debandada de pe zona de dreapta a scenei politice, Dinu Patriciu a pus bazele acestei platforme pe care intentioneaza sa o foloseasca pe post de unealta in jocurile sale murdare. Altfel spus, dupa cativa ani in care a stat pe bara, afaceristul va infecta din nou mediul politic.

Scindarea PNL, pe lista prioritatilor

Nu este de ajuns ca PSD-ul a pus PNL-ul pe faras, Crin Antonescu se confrunta si cu concurenta unei noi oferte liberale

Pentru ca nu a mai putut sa-si faca de cap in PNL si sa utilizeze formatiunea politica pe post de arma de santaj, Patriciu urmareste acum sa distruga partidul sau cel putin sa rupa o bucata din el. Planul sau ar putea fi dus la bun sfarsit chiar cu ajutorul lui Crin Antonescu, liderul liberal anuntand ca nu va ezita sa-i elimine din partid pe cei care adera si la IRL. „Este inacceptabil ca vreun membru al PNL sa faca parte, sa sustina un grup de oameni al caror document fondator este indreptat in totalitate impotriva PNL. Daca este inacceptabil ca un membru sa faca X lucru si il face, nu mai este membru al PNL. Acest tip de bigamie politica nu poate fi tolerat, am intra in promiscuitate”, a afirmat Antonescu.

Vocatie de tradator

Indiferent ce spune si ce face, Calin Popescu Tariceanu calca pe nervii lui Crin Antonescu

Dincolo de crezurile lor politice sau de nemultumirile pe care le au, disidentii din PNL sunt pe cale sa-si ia o mare teapa, daca vor juca dupa cum le canta Dinu Patriciu. Si asta pentru ca omul de afaceri are tradarea in sange. A mai rupt PNL o data prin anii ’90, l-a sustint pe Calin Popescu Tariceanu in perioada in care acesta era premier, ca mai apoi sa-l “ajute” sa piarda sefia partidului in fata lui Crin Antonescu. Ulterior, dupa ce i-a netezit calea lui Antonescu si i-a sponsorizat campania prezidentiala, Patriciu l-a vandut si pe  actualul lider liberal pentru a-si salva pielea si a se pune la adapost de niscaiva dosare penale. In prezent, le promite sprijin oamenilor care nu sunt multumiti de felul in care este condus partidul si care vad in Tariceanu o solutie, dar, cu siguranta, ii va pacali si pe ei.

Si-a escrocat si nevasta, si creditorii

Sponsorul Initiativei Romania Liberala are o reputatie de tradator si de escroc international. In timp ce politistii si procurorii din Romania il cautau ca sa dea cu subsemnatul, sponsorul Patriciu huzurea la Londra, impreuna cu amanta asiatica Melanie Chen. Impreuna cu aceasta a pus la cale o strategie menita sa-i salveze averea de creditori si de sotie, care a cerut in dosarul de partaj jumatate din imperiul lui Patriciu. Astfel, compania DP Holding, condusa de catre amanta, l-a dat in judecata pe Dinu Patriciu, cerand executarea silita a acestuia, in incercarea de a bloca procesul de partaj. De altfel, si o alta companie a lui Patriciu – Mercadia Holland BV, firma care detine firmele Mic.ro, Mac.ro, MiniMax Discount, Bet Cafe Arena si iLearn – l-a dat in judecata pe magnat, cerand executarea silita a acestuia pentru datorii de… 2.950 de euro. Asa cum pe sotie a „lucrat-o” prin niste procese de executare silita care i-au fost intentate chiar de catre propriile firme, Patriciu i-a „ars” si pe creditorii Mic.ro. Dupa cum „National” a dezvaluit in exclusivitate, in cazul Mic.ro Patriciu a comis cea mai mare ilegalitate: a semnat acorduri cu unele banci, pe la spatele creditorilor si in defavoarea acestora – documente pe care „National” le va publica in curand.

author avatar
Adelina Ionicel
1.497 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger